maandag 25 juni 2018

N Nieuws

LibertyTour17 / 5 Mei intocht over de route Irene Brigade Mei ‘45

Wassenaar - Atleten brengen in de nacht van 4 op 5 Mei over een afstand van 135 kilometer over de route Irene Brigade het bevrijdingsvuur van Hotel De Wereld in Wageningen naar het BevrijdingsFestival Den Haag, begeleid door meer dan 50 Keep-Them-Rolling voertuigen en de Band of Liberation.

Vuur van de Vrijheid
Estafetteploegen lopen de route, die 72 jaar geleden werd afgelegd door de Irene Brigade van Wageningen naar Den Haag. Samen met de Canadese geallieerden hebben zij destijds De Hofstad ontzet in Mei ‘45. Dit jaar levert ook het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene een estafetteteam. Het Garderegiment zet zich in voor vrede en vrijheid o.a. door VN missies in Afghanistan en Mali.

Over de Liberation route Irene Brigade Mei'45
De Liberty Tour zal onderweg verschillende plaatsen aandoen, zoals Alphen aan de Rijn (09:00), Zoeterwoude, (10:30), Leiden (12:00 – Aubade Soldaat van Oranje), Voorschoten en Wassenaar (13:00). De voertuigen kunnen bekeken worden en lokale estafette teams overhandigen hun Bevrijdingsvuur aan hun Burgemeester. Editie2016 trok meer dan 15.000 toeschouwers.

Intocht Haagse Binnenstad
In Den Haag zal er (13:30) gestopt worden in Bezuidenhout, daarna volgt een intocht door de binnenstad. Langs het Spui, Buitenhof, de Grote Kerk, Paleis Noordeinde, langs het Vredespaleis, de Archipel en (15:00) op het Lange Voorhout. Vervolgens parkeert de LibertyTour tot 19:00 op het Malieveld voor het publiek. De atleten brengen daar ook het Vuur naar het BevrijdingsFestival Den Haag.