Wassenaarse Volleybal Vereniging eert Jan Rijskamp

14 april 20172 minute read

Wassenaar – Woensdagavond 6 april jl. was een bijzondere avond voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Met name voor Jan Rijskamp. Jan, al veertig jaar lid van WVV, werd in het zonnetje gezet vanwege zijn verdienste als scheidsrechter. Voorzitter Wim Lemckert reikte in het bijzijn van vele WVV leden in de kantine van sporthal De Schulpwei aan Jan de oorkonde met bijbehorende draagspeld van de Nederlandse Volleybal Bond voor 25 jaar scheidsrechtersschap uit. In een toepasselijke speech schetste hij de “fluit” loopbaan van Jan en vooral wat voor een man Jan Rijskamp is. Een zeer sociaal en aimabel mens, die altijd klaar staat voor Jan en alleman bij WVV, maar ook daar buiten.

In de loop der jaren heeft Jan vele functies binnen WVV vervuld waaronder het sinds april 1992 fluiten van volleybalwedstrijden. Voorwaar geen gemakkelijk taak, maar met behulp van zijn enorme kennis van de volleybalregels leidde hij zijn wedstrijden in goede banen. Hij fluit, naast de wedstrijden voor WVV, o.a. jaarlijks bij het toernooi voor mensen die hartklachten hebben.
Jan kreeg uit handen van voorzitter Lemckert ook twee dinerbonnen. An Rijskamp werd verblijd met een prachtige bos bloemen met dank voor het gedurende vele avonden “afstaan” van Jan. WVV hoopt dat Jan nog lang zal genieten als mister WVV van zijn vereniging.

Uitslagen wedstrijden.
WVV Mix 1 tegen VCS 1. Uitslag 2-2: 21-25, 19-25, 25-12, 25-20.
In een wedstrijd met wisselende kansen wisten de Mixers van team 1 tegen VCS in sporthal De Schulpwei een gelijkspel te behalen. Na een 2-0 achterstand liep in set drie de pass beter en werd er op wonderbaarlijke wijze vrij gemakkelijk gewonnen. En door ons positieve gevoel konden wij met enig vertrouwen de vierde set redelijk foutloos uitspelen en binnen halen. Het 2-2 gelijke spel voelde voor WVV Mix 1 als winst.

WVV Mix 2 tegen Aspasia 1. Uitslag 4-0: 25-18, 25-15, 25-20, 25-8.
Achteraf gezien was er voor het WVV Mix 2 team geen vuiltje aan de lucht in deze thuiswedstrijd. In de eerste twee sets werd een regelmatige voorsprong opgebouwd met een prachtige servicebeurt van Ana. Maar het ging schoksgewijs. In de derde set was Aspasia bij 20-18 op weg naar setwinst. Maar WVV veerde op en trok de set toch naar zich toe. In set vier was voor Aspasia de koek op: 25-8! Derhalve een regelmatige winst voor WVV Mix 2.

Nadere info over WVV bij secretaris Ruud Meershoek, tel. 070-5119196 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl