Blauw-Zwart blijft knap aan kop

2 mei 20173 minute read

Wassenaar – Zinderend spannend was het zaterdagmiddag in Oegstgeest. De weer in groten getale aanwezige Blauw-Zwart-supporters kregen het soms Spaans benauwd, mensen die nog nooit hadden gerookt staken een sigaretje op en geheelonthouders namen na afloop een biertje, u herkent het wel, niet goed voor je hart. Zelfs Bert van Wetten was meegereisd en dan kan je maar beter geen punten verliezen, want dan gaat ie nooit meer mee. Maar het liep goed af, de equipe van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep boekte een knappe 1-0 zege, niet in de laatste plaats door een geweldige inzet en wil om te winnen.

Maar ook voetballend klopte het allemaal bij de Blauw-Zwarten. Het eerste kwartier werd er afgetast en was Oegstgeest af en toe gevaarlijk omdat de Wassenaarse verdediging nog iets te veel ruimte gaf. Maar na dat kwartier stond het als een huis. De Blauw-Zwarten dekten kort, waren steeds iets eerder bij de bal, veroverden snel de bal bij balverlies en drongen de tegenstander terug op eigen helft. Oegstgeest kwam niet aan opbouwen toe, die werd steeds onderbroken door alert storen. De combinaties liepen beter bij Blauw-Zwart en vooral via de vleugels werd het gevaarlijker voor het Oegstgeester doel. In de 29e minuut, net nadat Oegstgeest een aardige kans miste, loopt Iliass Assaban de rechtsback eruit en schuin voor de doelman schuift hij de bal slim door diens benen in het doel (0-1). En even later gebeurde hetzelfde bijna weer, maar toen trok die back hem aan z’n shirt naar beneden. Eigenlijk een rode kaart, maar ach, laten we het de goed leidende jonge scheidsrechter Blaak maar vergeven. Voorsprong bij rust dus, maar die had Blauw-Zwart in de thuiswedstrijd ook en toen werd het 1-5.

Maar na de rust bleef het team van de Lagerberg Verhuisgroep op dezelfde voet doorgaan. Fel, dicht op de bal en tegenstander, goed georganiseerd, het klopte allemaal. In de loop van de tweede helft kwam er af en toe meer ruimte voor de Oegstgeesters, maar dat was ook logisch. De spanning nam tegen het einde toe, de vermoeidheid ging een rol spelen en de tegenstander zocht de aanval op jacht naar de gelijkmaker. Toch hielden de Blauw-Zwarten vrijwel steeds de controle. Een Oegstgeester vrije trap belandde nog op de paal, maar een uitval van Blauw Zwart (twee tegen een) 10 minuten voor tijd betekende bijna de 0-2.

Arthur Schiebroek (geblesseerd), Stuart Hooymans en Ilias Assaban, allen moegestreden, werden nog vervangen door Wilmar van der Ham, Maarten Hoogduijn en Jordy Lubbe en die draaiden alle drie net zo makkelijk mee. De 6 extra minuten waren zwaar, de ontlading groot. Iedereen blij, de koppositie (samen met Van Nispen) behouden, Oegstgeest op achterstand, wat wil je nog meer. Complimenten aan het hele team, met een extra pluim voor de verdediging.

Met nog twee wedstrijden te gaan zit een beslissingswedstrijd om het kampioenschap er dik in!