woensdag 17 oktober 2018

K Kunst & cultuur

Expositie van Wassenaarse beeldhouwer Vincent de Kievit bij Galerie Tetteroo, Langstraat 33 Wassenaar

Wassenaar - Studio van der Plas aan de Langstraat in Wassenaar, tegenwoordig ook bekend onder de naam “Langstraat33.nl", heeft al een aantal jaren 5 winkels onder 1 dak. Een printshop, een eigen lijstenmakerij, een camerawinkel, een studio en PostNL. De broers Allard en Délon Tetteroo, beide al jaren werkzaam bij Jan van der Plas, runnen er Galerie Tetteroo waar naast glaskunst ook Giclée’s worden aangeboden.

Giclée's
Veel mensen hebben graag kunst aan de wand. Slechts een enkeling kan zich een origineel schilderij veroorloven. Kunstenaars zijn altijd op zoek geweest naar manieren om hun werk te reproduceren, om daarmee een groter publiek te bereiken. Tegenwoordig bestaat er een geavanceerde reproductietechniek genaamd Giclée-Print. Giclée's zijn hoogwaardige kunstreproducties die het gevoel en de uitstraling van een origineel schilderij perfect overbrengen en zijn een mooi en betaalbaar alternatief.

Expositie Vincent de Kievit (10 juni t/m 1 juli 2017)
Tijdens een bezoek aan de fotostudio kwam Wassenaarder Vincent de Kievit in gesprek met Allard Tetteroo en is het idee ontstaan om ook ruimtelijk werk te exposeren in de galerie.
Vincent is al geruime tijd een actief autodidact beeldhouwer en vervaardigt bronzen sculpturen van mens en dier. Zijn werk laat zich typeren als realistisch figuratief met een eigen signatuur en emotie.

Op 10 juni a.s. zal Vincent de Kievit vanaf 10.00 uur de aftrap geven aan zijn expositie d.m.v. een boetseer-demonstratie bij Galerie Tetteroo. Vincent neemt het publiek dan graag mee om uitleg te geven hoe een bronzen beeld tot stand komt.
Vincent heeft weliswaar nog geen grote naamsbekendheid maar hij heeft in het verleden wel deelgenomen aan masterclasses van de bekende beeldhouwer Kees Verkade. Het portret van de Haagse cabaretier en UNICEF ambassadeur Paul van Vliet van Vincents hand is te bewonderen bij de hoofdvestiging van UNICEF in Den Haag.

U bent van harte welkom op zaterdag 10 juni bij de boetseer-demonstratie van Vincent in de galerie. De expositie wordt deze dag om 16.00 uur geopend.
In de tussen gelegen tijd zijn de bronzen sculpturen van Vincent te bewonderen in de galerie bij Langstraat33.nl.
Op de laatste dag van de expositie, zaterdag 1 juli, zal Vincent nogmaals een boetseer-demonstratie geven.

Wie alvast een indruk wil krijgen van het werk van Vincent kan op zijn website terecht;
www.vincentdekievit.com