woensdag 22 november 2017

Slagbaltoernooi bij SVWassenaar

Wassenaar - De Wassenaarse basisscholen hebben het jaarlijkse Slagbaltoernooi gespeeld, dit jaar gehouden bij honk en softbal vereniging S.V. Wassenaar

Het was prachtig weer op woensdag 14 juni, de dag van het jaarlijkse Slagbaltoernooi van de Wassenaarse basisscholen.

S.V. Wassenaar was dit jaar gastheer van dit evenement , onder leiding van voorzitter Guus Oele waren uit diverse teams honk en softbalsters verzameld om als scheidsrechter op te treden.

Ook was er door de Nederlandse honkbal bond een zo geheten " beeball bus " naar Kerkehout gereden met daarin een opblaasbare slagkooi en ook konden kinderen laten opmeten hoe hard ze konden lopen en hoe hard er gegooid werd. Uiteraars onder professionele leiding van diverse SVW spelers.

Het slagbalspel lijkt erg op honkbal dus de scheidsrechters pikte snel de regels op na een korte uitleg van een aantal gymleraren.

Er werd door alle scholen zeer enthousiast en met passie gespeeld, en door de honkbal scouts van SVW werden diverse talenten gespot.

Hopelijk zorgt dit voor nieuwe aanwas in de jeugdopleiding van de Kerkehouters.
Vanaf volgend jaar wordt er ook geen Slagbaltoernooi meer georganiseerd maar een Beeballtoernooi, zodat de honk- en softbal sport nog beter kan worden overgebracht aan de Wassenaarse jeugd.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Sat Nov 18 17:05:40 +0000 2017

👓 Het laatste nieuws van 18-11-17 op Wassenaarders.nl - https://t.co/M7gwKXSH7v
Sat Nov 18 09:33:43 +0000 2017

Strandexcursie op zaterdag 25 november 2017 om 13.30 uur #Wassenaar #IVN #Strandexcursie https://t.co/pSyAVO0gJ0