woensdag 22 november 2017

Koninklijke onderscheiding voor Hans Gijsbertsen

Wassenaar - Op zondag 25 juni ontving de Wassenaarse inwoner, de heer J.F.J. (Hans) Gijsbertsen, uit handen van burgemeester Aptroot een koninklijke onderscheiding. De heer Gijsbertsen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vindt plaats om 16.15 uur tijdens het jaarlijkse donateursconcert van muziekvereniging Fortissimo in clubgebouw ‘De Blub’ aan het Jaagpad 3 in Rijswijk. Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte welkom om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Al op zeer jonge leeftijd, 9 jaar, werd de heer Gijsbertsen in 1954 lid van het Haagse Showcorps Fortissimo. Hij begon als tamboer, werd later tamboer maître en gaf jarenlang les aan het majorettepeloton.

In 1977 trad hij toe als bestuurslid en vier jaar later werd hij penningmeester van Fortissimo. Als redactielid van het clubblad ‘Forti’ verricht hij het leeuwendeel van de redactionele en grafische werkzaamheden. Daarnaast is hij actief lid van de PR-commissie.

In 1994 ontving de heer Gijsbertsen de Stadspenning van de Gemeente Den Haag als blijk van waardering voor zijn vele verdiensten binnen het Haagse amateur muziekgebeuren.

In 2001 gooide Fortissimo het roer om en zijn zij van een drumfanfare/showcorps veranderd in een streetband met de eigentijdse naam FF AndersZ.

Nog steeds is de heer Gijsbertsen niet alleen als bestuurslid, maar vooral ook als vrijwilliger actief voor de muziekvereniging. In 2014 ontving hij het erelidmaatschap vanwege 60 jaar lidmaatschap.

Vanaf 2006 is de heer Gijsbertsen eveneens lid en vrijwilliger bij de Haagse Homo Zwemvereniging ‘Plons’. Hij verzorgt de opmaak van het maandblad ‘Explonsief’ en is de vaste vormgever van ‘Zwemspan’ de elektronische nieuwsbrief.

Sinds een aantal jaar is de heer Gijsbertsen actief bij WOEJ, Welzijn Oud en Jong. Hij organiseert er de ‘Roze Plusbijeenkomsten’, creatieve middagen voor homoseksuele ouderen met als doel hen uit een sociaal isolement te halen.

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief

 

@wassenaarders

Sat Nov 18 17:05:40 +0000 2017

👓 Het laatste nieuws van 18-11-17 op Wassenaarders.nl - https://t.co/M7gwKXSH7v
Sat Nov 18 09:33:43 +0000 2017

Strandexcursie op zaterdag 25 november 2017 om 13.30 uur #Wassenaar #IVN #Strandexcursie https://t.co/pSyAVO0gJ0