zondag 27 mei 2018

S Sport

WZK Triteam in actie bij de Run Winschoten

Wassenaar - Een marathon lopen is voor te stellen, 50 km wordt al lastiger, 100 km hardlopen is een uitdaging van een andere categorie. Pieter den Edel stond zaterdag aan de start van de Run Winschoten voor de 100 kilometer ultraloop. Dit was voor een aantal Triteamers een goede reden om ook naar het Noorden af te reizen. De 100 kilometer solo leek wat te veel van het goede, dat laten we graag aan Pieter over. Maar de afstand in estafettevorm leek een goed idee. Zo stonden er ook 2 teams van elk 7 lopers aan de start voor de 10x10 Relay.

Vrijdag worden in de stromende regen de partytenten opgezet in het Rosariumpark, als verzorgingspost en onderkomen voor de lopers en de 10 supporters. Zaterdag is het weer niet veel beter: de eerste 45 kilometer loopt Pieter in de regen en ook de estafettelopers, die een half uur later van start gaan, houden het niet droog. In de tenten is het druk, maar ook gezellig. Als Pieter langs komt wordt er aangemoedigd en zijn er gels, repen en drankjes. Ook andere ultralopers kunnen rekenen op support. Langs de route veel supporters in de tuinen en langs de weg, versierde straten en muziek. Als s ‘middags de zon doorbreekt worden de omstandigheden eindelijk beter. Pieter blijft heel constant lopen en voelt zich goed. Ook bij de estafettelopers gaat het goed, streeftijden worden gelopen, soms zelfs nog sneller. Een aantal lopers gaat 2 keer van start, best pittig!

Bij 80 kilometer krijgt Pieter het even zwaar maar ook dit kleine dipje overwint hij en dat betekent dat er een PR in zit. Na ruim 9 uur hebben de 2 team de wedstrijd erop zitten, nu is het wachten op de finish van Pieter. Onder enthousiaste aanmoediging gaat hij de laatste ronde in. Het is een mooi moment als we hem in de verte voor het laatste stuk er aan zien komen. Een grote smile, het ziet er nog goed uit, een emotioneel moment. Een super prestatie. Pieter Gefeliciteerd!

100 km Pieter den Edel 10.21.00 PR
10x10 Dames: Caroline, Daphne, Els, Esther, Merit, Monique en Tineke 9.22.54
10x10 Mix: Albert, Alise, André, Marc, Ronald, Quirina, Vanessa 9.16.10