Blauw-Zwart laat zich foppen

25 september 20173 minute read

Wassenaar – Waanzinnige wedstrijd deze zaterdagmiddag in Koudekerk. Blauw-Zwart valt de hele wedstrijd aan, de thuisploeg komt maar af en toe onder die druk uit en wint met 5-1. Als je er niet bij bent geweest geloof je het niet. De crux van het verhaal: effectiviteit!

Na afloop liep ik langs een aantal supporters van Koudekerk en die zeiden lachend: “We hebben nog nooit zo onverdiend gewonnen”. Maar zo onverdiend was het allemaal niet. De thuisploeg kreeg welgeteld zes kansen en benutte er daar vijf van, Blauw-Zwart kreeg zo’n tien of twaalf doelrijpe kansen en benutte er slechts één. En die ging er ook niet echt soepel in. De equipe van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep faalde op twee fronten: bij het ingrijpen (in eigen strafschopgebied) en het afmaken (aan de overkant). Verder hadden de vele, trouwe supporters weinig te klagen. Er werd door de Blauw-Zwarten prima gevoetbald, hoe vreemd dat ook klinkt na zo’n grote nederlaag.

In de eerste helft ontspan zich al het scenario dat ik hiervoor schetste. Blauw-Zwart nam vanaf de eerste minuut het initiatief, combineerde goed en zorgde direct voor gevaar in het strafschopgebied van de tegenstander. Maar na 6 minuten was het 1-0, de eerste de beste aanval van Koudekerk was raak. En dat gebeurde drie keer in die eerste helft en steeds kwamen de gastheren door het midden. In het laatste kwartier scoorde Koudekerk nog twee keer, terwijl de Blauw Zwarten van hun vier kansen er niet een konden verzilveren. Ruststand dus 0-3.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld, maar nu was de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep nog dominanter aanwezig op de helft van de tegenstander. Aanval na aanval golfde richting het doel van de tegenstander, kans na kans werd er gecreëerd. Het voetbal van de Blauw-Zwarten was absoluut prima om naar te kijken. Maar ja, die effectiviteit. Al in de eerste minuut viel de 1-3, Adrian Koziel frommelde na een soepel lopende aanval de bal langs de doelman van de tegenstander. Dan denk je dat het goed gaat komen. Een minuut later kwam Adrian alleen voor diezelfde keeper, maar hij kreeg ditmaal de bal er niet langs. Er volgden vele goed opgezette aanvallen en kansen. Maar helaas, na een half uur de eerste uitbraak van de Koudekerkers en prompt was het weer raak. Vlak daarna weer zo’n counter en het was 5-1. Zo ging dat deze middag. In de laatste vijf minuten telde ik nog drie uitstekende kansen voor de Blauw-Zwarten, maar dat mocht niet baten. Frustrerend, maar ook een goede les, een les over afmaken en ingrijpen.