Blauw-Zwart JO15-1 wint van FC Dordrecht JO14-1

7 december 20172 minute read

Wassenaar – Na de winst afgelopen zaterdag thuis tegen de nummer 2 vv Noordwijk JO15-1 (3-1) stond vandaag FC Dordrecht JO14-1 op het programma. Een oefenwedstrijd spelen tegen een Betaald Voetbal Organisatie doe je niet vaak, de spanning was dus groot bij de spelers. Een wedstrijd spelen in een stadion geeft altijd een extra lading.

De wedstrijd begon direct in ons voordeel. Vanuit de aftrap werd zoals afgesproken de bal richting de as gespeeld van de tegenpartij waardoor we direct een kans creëerde. Blauw-Zwart was zeker de eerste 15 minuten dominant, het werd sterker op het middenveld en de zijkanten werden prima bediend. Het was ook geen verassing dat de 0-1 werd gescoord in de 17e minuut, na een diepte pass van Kaj Kronenburg ging onze rechtsbuiten Kelvin Stikkelorum ervan door. Na de zoveelste voorzet was het dit maal wel raak en David van Dongen schoot de bal prachtig in. Enkele minuten later werd onze spits Laurens Kolenbrander vrij gespeeld en hij schoot vanuit een fraaie afstand strak tussen de benen door van de keeper. Dat resulteerde tot een doelpunt: 0-2.

Na de pauze hebben de wissels direct minuten gemaakt. Seyran Tamrazyan, Asyhandro Holder (JO13-1) Skip Kanter, Angelo Satter (beide JO15-2).

Ook na rust was het begin voor Blauw-Zwart en het duurde niet lang, want na het uitstekend drukzetten op de helft van de tegenpartij viel de bal in de voeten van JO13-1 speler Ashyandro Holder en hij scoort de 0-3. Daarna begon Blauw-Zwart wat slordiger te worden en met een grote gemiste kans van FC Dordrecht mocht het niet klagen dat de 1-3 niet binnenviel. In de slotfase kreeg de thuisploeg een penalty en werd er gescoord, ondanks dat Dante Panday de juiste hoek koos, maar net een centimeter te kort kwam.

‘’Zij voetbalde gemakkelijker’’, erkende de Blauw-Zwart coach Abdi Jama. ‘’Maar dat resulteerde niet in kansen. De beste mogelijkheden (via Laurens Kolenbrander, Kelvin Stikkelorum en Ashyandro Holder) waren voor ons.’’
Een verdiende overwinning en een groot compliment voor de wilskracht van de jongens. Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen ASC JO15-1.