maandag 21 januari 2019

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 6 2018

Wassenaar - Vrijwilligerswerk is boeiend, leerzaam en geeft veel voldoening. Je leert nieuwe mensen kennen, doet nieuwe ervaringen op en draagt bij aan een leukere, mooiere of zorgzame samenleving. Vrijwilligers zorgen voor net dat beetje extra dat anders wegens gebrek aan mankracht of middelen niet zou gebeuren: “de spreekwoordelijke kers op de taart”. En het is ook nog eens een prima aanvulling op je CV. Heb jij de vrijwilliger in jezelf al ontdekt? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW), het steunpunt voor vrijwilligerswerk in onze gemeente, en bekijk de ca. 100 uitstaande vrijwilligersvacatures in Wassenaar e.o. Of zet je een dag(deel) in tijdens de grootste vrijwilligersactie in ons land “NLdoet” op 9 en 10 maart a.s. Kijk op www.nldoet.nl voor een leuke klus bij jou in de buurt en meld je aan.

Een paar van de 100 uitstaande vacatures bij VCW:
* Sommige mensen lukt het (tijdelijk) niet om hun huishoudboekje op orde te krijgen. Help jij hen namens de St. Maatschappelijke Ondersteuning in Wassenaar (SMOW) weer overzicht te krijgen als Financiële Hulp (Vacaturecode B 073)?
* GEMIVA is een leer-/werkomgeving voor jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Help jij deze jonge mensen vanuit de dagbesteding tegenover de Brandweerkazerne een dag(deel) bij het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten zoals bijv. boodschappen, bibliotheek, koken enz. (Vacaturecode A 077)? Of word je hun Zwembegeleider (Vacaturecode E 047) op woens- en/of vrijdagmiddag of hun Sportbegeleider (Vacaturecode E 048) op donderdagmiddag? Je maakt een wereld van verschil.
* St. De Ster is er voor kinderen en jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Kom jij helpen als Vakantiebegeleider (vacaturecode K 014) tijdens een van de vakantieweken (vrijdag tot vrijdag) die zij organiseren voor deze kids met bijv. dyslexie, hoogbegaafdheid, AD(H)D ASS if DCD? Kijk op www.stichtingdester voor meer informatie over deze stichting en hun STER formule die staat voor ontwikkeling van zelfvertrouwen door vriendschap en plezier. Want: “Het mooiste dat een kind kan worden, is zichzelf”.

Meer weten over deze of andere vacatures in het vrijwilligerswerk? Ga vrijblijvend langs bij VCW in de Van Heeckerenstraat 2. Bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m do van 09.30-12 uur. Op vrijdag kun je terecht bij de Bibliotheek tijdens het vrijwilligersspreekuur van 10-12 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.