Blauw-Zwart deelt de punten met LSVV ‘70

12 februari 20184 minute read

Wassenaar – Het was een wedstrijd waar lang over is nagepraat. De Lagerberg Verhuisgroep brigade onder leiding van coach Jos van der Helm had echt de intentie afstand te nemen van LSVV. Blauw-Zwar 4 punten voor op de ranglijst, maar wel 2 wedstrijden meer gespeeld dan de Leidenaren. Een eerste helft die in niets leek op de tweede helft. Einduitslag 1-1 via 2 benutte penalty’s. Wie verzint er zo’n scenario..

Jos van der Helm beschikte over een geheel fitte selectie en de trainer van LSVV Jan Nonkes begon met een vrij gehavend team aan de wedstrijd. Blauw-Zwart schoot flitsend uit de startblokken, hoog tempo met Illias en Raymond als schichten op de linkerkant waaruit mooie voorzetten voortkwamen en kansen, die niet werden benut. Raymond had een goede kans die keeper Waasdorp van LSVV bekwaam keerde. In de 6e minuut kreeg Bas Conradi de bal perfect aangespeeld die hij ineens op de slof nam, maar jammer genoeg de lat teisterde. De verdediging van Blauw-Zwart stond als een huis en de opbouw ging gespreid met goede passing.

De vele supporters die de kou hadden getrotseerd gingen er echt voor zitten. Zou dit de achtste ongeslagen wedstrijd op rij worden? Liefst met een overwinning natuurlijk.
De Blauw-Zwart overmacht duurde precies 20 minuten, toen verviel de ploeg in het hanteren van de lange bal, hetgeen LSVV al vanaf het begin deed, met alleen activiteiten op het middenveld. Het werd hierdoor een slaapverwekkende vertoning. LSVV kwam pas in de 25e minuut voor het eerst in de buurt van het doel van Blauw-Zwart keeper Mike van Zonneveld. In de 35e minuut floot scheidsrechter Oudijk voor een discutabele handsbal van een Blauw-Zwart verdediger binnen de 16. Penalty die onberispelijk werd ingeschoten door Jos van Beuningen van LSVV: 0-1.
Na nog wat aanvallen van de Blauwen stopte Mike van Zonneveld een van dichtbij ingeschoten bal van een doorgebroken LSVV speler miraculeus.

In de rust de taak aan Jos van der Helm de neuzen van de Lagerberg Verhuisgroep manschappen weer dezelfde kant op te krijgen en het tempo, souplesse en vooral de handelingssnelheid van de eerste 20 minuten weer in het spel te krijgen.

Na de rust schoot Blauw-Zwart, niet gewisseld, toch wat onzeker uit de startblokken. Wederom het hanteren van de lange bal, van beide kanten trouwens. Al snel wisselde Blauw-Zwart coach Jos van de Helm Arthur van Schiebroek (blessure) voor Adrian Koziel, die prima inviel. De Blauwen gingen meer in de aanval, het tempo ging omhoog. Dit resulteerde in meer druk op de LSVV verdediging, waardoor de aalvlugge Illias Assaban neergehaald werd in de 16: penalty! Die werd door Bas Conradi bekwaam verzilverd. 1-1.

Kort hierna werd er een Blauw-Zwart voorzet door Adrian ingekopt waarna de bal schijn- of blijkbaar dik achter de doellijn uit het doel werd gewerkt. Niet opgemerkt door grens- en scheidsrechter, wel door vriend en vijand.

Blauw-Zwart middenvelder Luc van Zelst moest de wedstrijd wegens een rode kaart verlaten aangezien hij blijkbaar een slaande beweging had gemaakt naar een tegenstander die hem eerst bij de keel greep. Het was meer een afweer reactie. Blauw-Zwart met 10 man en Jos van der Helm greep direct in. Laatste man Bas Conradi schoof door naar het midden, achterin 1 op 1 spelen. Bastiaan Hendriksen werd gewisseld voor Tom van der Marel. De wedstrijd werd feller, vooral van LSVV kant Hoewel Blauw-Zwart met 10 speelde verkregen de Blauwen wel de overhand, ze waren conditioneel duidelijk beter. Dunke Lagerberg werd zeer onheus afgestopt en viel hierdoor hard op zijn schouder en moest vervangen worden door Stuart Hooijmans. Na de wedstrijd is Dunke naar het ziekhuis gebracht voor een foto, zijn schouder bleek gelukkig alleen maar gekneusd te zijn.

LSVV kwam meer en meer onder druk en voerde de overtredingen op. Gelukkig lieten de Blauw-Zwart spelers zich niet van de wijs brengen, hulde aan de ploeg!
De allerlaatste kans lag op de voet van Blauw-Zwart schicht Raymond Vosse, die zichzelf vrij speelde na een lange rush vol hinderdissen, maar met zijn rechtervoet, niet zijn sterkste, voor bijna open doel de door Wei Restaurant gesponsorde wedstrijdbal ver naast schoot. Die kans had de pupil van de week, Jesse Bos, er met gemak in geschoten….

Nogmaals hulde aan het Blauw-Zwart team, dat zich in de tweede helft niet van de wijs liet brengen. Met wat meer geluk hadden we de winst kunnen vieren, maar wat in het vat zit verzuurd niet. En het zit echt in het vat! Nog steeds ongeslagen na die eerste 7 verliespartijen, maar dat ligt steeds verder achter ons!

Zaterdag 17 februari 2018 de wedstrijd Kagia 1 – Blauw Zwart 1.