Skip to content

Yakult Start to Run finishloop

19 februari 20182 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdagmorgen liepen 10 enthousiaste beginnende hardlopers mee aan de laatste training van de door WZK Tri-Team georganiseerde Yakult Start to Run cursus in Wassenaar. Zeven weken geleden zijn zij voorzichtig gestart met een paar keer een minuut hardlopen afgewisseld met wandelen, nu werd door iedereen 25 minuten onafgebroken gelopen. Een heel goede presentatie waar iedereen trots op kon zijn.

Zaterdag startte, onder de deskundige leiding van WZK Tri-Team trainers Henny en Albert, de warming-up vanaf de WZK clubruimte in het Sterrenbad. Voor het raadhuis De Paauw worden de spiergroepen los gemaakt en op gewarmd. Na de oefeningen wordt er door de trainers uitgebreid stilgestaan bij de looptechniek. De afgelopen zeven weken zijn allerlei zaken aanbod geweest: lengte in het lichaam, ritme, korte passen, arm inzet en nog veel meer. Dit alles om ontspannen, prettig en vooral blessurevrij te kunnen hardlopen

In het begin van de cursus gingen de oefeningen nog wat onwennig maar na een paar keer ging het steeds beter, makkelijker en met veel plezier. Na 7 weken is iedereen flink vooruit gegaan, de houding verbeterd en ook het uithoudingsvermogen is toegenomen. Spannend was het wel, vorige week was nog niet iedereen overtuigd dat 25 minuten achtereen lopen haalbaar is.

Als afsluiting werd zaterdag op de “koningsloopronde” 25 minuten aan een stuk hardgelopen, begeleid door de trainers en enthousiaste WZK Tri-Team leden. Het was voor alle lopers goed te doen, lachende gezichten bij de finish, enthousiast en trots op elkaar na zo’n prestatie.

In de clubruimte staat koffie en speciaal Yakult Start to Run gebak klaar om de training feestelijk af te sluiten. Voor alle lopers is er een praatje en een medaille. Start to run voor deze winter zit er weer op. Eind augustus zijn er weer nieuwe mogelijkheden voor wie ook wil starten met hardlopen. Meer informatie vind je op www.yakultstarttorun.nl

Bij hardloop vereniging WZK Tri-Team kan je op elk niveau trainen. Van startende loper, recreatieve loper tot een loper die voor de hele of halve marathon gaat. De trainingen starten elke dinsdag en donderdagavond om 19.00 uur vanuit de WZK Clubruimte in het Sterrenbad.

Tags

Tri-TeamWassenaarYakult Start to Run
Gerelateerde artikelen
Back To Top