dinsdag 22 januari 2019

P Politiek

HartvoorWassenaar: Bedankt!

Wassenaar - HartvoorWassenaar dankt alle 1.869 Wassenaarders die vorige week hun stem hebben uitgebracht op onze partij. Dat is 16% van alle stemmen. We hebben nu 3 zetels in de raad. We hadden niet durven hopen zo'n resultaat te behalen. Maar wat we eigenlijk nog veel bijzonderder vinden is dat we in een klap op de tweede plaats staan. HartvoorWassenaar Lijst 2. En daar moesten we toch een paar dagen aan wennen. Bij de vorige verkiezingen in 2014 stonden we op plek 9, deze verkiezingen op plek 6, en bij de volgende verkiezingen in 2022 dus op plek 2.

We zijn blij en trots!!
We zijn trots op u, dat u het vertrouwen heeft gegeven aan HartvoorWassenaar, en de mensen die er bij betrokken zijn.
De fractie bestaat nu uit 5 mensen, waarvan 3 in de raad. We zullen ze binnenkort nog een keer aan u voorstellen.
En na de vreugde, begint zo langzamerhand ook het werk. We zullen ons, net zo als de afgelopen 4 jaar, vol inzetten voor de Wassenaarders en Wassenaar.
Want we zijn er voor ALLE Wassenaarders. En daar mag u ons aan houden.
Solide. Een dorp in balans.
Deze verkiezingen hebben heel goed uitgepakt voor Wassenaar. Bij veel andere gemeentes is een enorme versplintering in de raad aan de gang. Maar voor het eerst in nog al wat jaren, zal het mogelijk zijn om met slechts 3 partijen (van de 8) een goede meerderheid in de raad te hebben. De afgelopen 4 jaar waren er 5 partijen nodig. Nu niet. En dat komt de bestuurbaarheid van ons dorp enorm ten goede. En dus ook de bestuurskracht. Die zal daardoor verbeteren. En dat geeft de duurzame zelfstandigheid van Wassenaar nog betere kansen.
We hebben een beetje het gevoel dat na 10 jaar, de correcte orde en de juiste verhoudingen weer zijn teruggekeerd in ons dorp. En dat voelt goed.
Solide. Een dorp in balans.
En vervolgens?
Als we dit schrijven, weten we nog niet welke partijen met elkaar gaan samenwerken. Als U dit leest, is dat misschien wel al bekend.
Maar laat duidelijk zijn: HartvoorWassenaar durft verantwoordelijkheid te nemen. Als stevige partij in de coalitie. Maar ook als stevige partij in de oppositie.
Als we in de coalitie gaan, willen we zeker weten dat we samen de schouders zetten onder het herstel van uw vertrouwen in het bestuur van Wassenaar! En als we denken dat we dat beter kunnen in de oppositie, dan doen we dat.
Hoe dan ook we gaan voor een zelfstandig Wassenaar, goed bestuur en respect voor de Wassenaarders.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Solide. Voor een dorp in balans.