Skip to content

WZK Tri-teamers lopen de marathon van Rotterdam

10 april 20182 minute read

Wassenaar – Afgelopen zondag was het dan zover: de kroon op al het voorbereidende trainingswerk dat 8 lopers hadden gedaan, de marathon van Rotterdam. Iedereen had de benodigde afstand van ruim 30 km in de benen, en de laatste weken was er afgebouwd maar wel aan de souplesse gewerkt. Na zaaien komt oogsten en dat moest dus op 8 april gebeuren. Eén ding heb je niet in de hand: het weer.

Liepen we pas geleden nog met winterkleding, vaak gepaard met muts en handschoenen, nu moesten we ons klaarmaken voor de lente, die meteen over leek te slaan in de zomer! Met een graad of 18/19 in het verschiet, vertrok de groep al vroeg naar Rotterdam, nog maar eens door de trainers op het hart gedrukt: niet te snel starten en goed drinken en eten onderweg! In verschillende waves mochten we dan eindelijk van start, direct de Erasmusbrug over met aan weerszijden de brandweerspuiten ter begroeting van de lopers, vanaf de Maas. Genieten van de supporters langs de weg, die juist vanwege het mooie weer in grote getale waren afgekomen op het evenement. Veel muziek onderweg wat altijd erg goed werkt, zeker als het zwaarder wordt. En dat werd het zeker. Geen enkele loper zal gezegd hebben dat het appeltje-eitje was; vooral in het beruchte Kralingse bos was het met het oplopen van de temperatuur afzien. Een aantal deelnemers van WZK Triteam debuteerde op de marathon afstand, anderen hadden al wat meer of zelfs heel veel ervaring. Iedereen behaalde de finish en ook al was er misschien op een snellere tijd gehoopt, met deze omstandigheden was iedereen uiteindelijk blij en tevreden.

In Rotterdam waren ook nog enkele Triteamers die meededen aan de 10 km, en in Parijs liep onze Teruska haar eerste wegmarathon met een zeer goede tijd. De uitslagen:
Parijs:
Teruska Llasaca-Takacs 3:15:31.

Rotterdam:
Myriam Gijsbers 3:58:32, Dimitri Schelling 3:59:06, Tineke Haitsma 4:03:49, Pieter den Edel 4:08:33, Bas van Staalduinen 4:13:51, Caroline van Weerlee 4.19:16, Esther Koelman 4:28:32, Timothy Sijsenaar 4:34:16.

Kwart marathon Rotterdam :
Yvonne Twigt 1:23:50, Mariëlle van Vegten 1:23:50.

Tags

MarathonTri-TeamWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top