Blauw-Zwart speelt zich veilig in Zwammerdam

21 mei 20183 minute read

Wassenaar – De weer vele meegereisde supporters waren er, gezien het resultaat van vorige week, niet gerust op. De dood of de gladiolen dus. Het werden de gladiolen voor de Wassenaarse Lagerberg Verhuisgroep formatie.

De jonge Blauwen startten vanaf het begin met een tomeloze inzet. Het werd duidelijk dat het team goed wist wat er op het spel stond. Niemand liep te lanterfanten, ieder speelde fel maar fair op de bal. Beide Blauw-Zwart backs hielden de gevaarlijk snelle buitenspelers op beheersbare afstand van het doel en bij het uitverdedigen werd altijd een vrije man op het middenveld gevonden, waardoor er snel een aanval kon worden opgezet.

Vele aanvallen resulteerden in corners, die vrijwel allemaal gevaarlijk waren. Blauw-Zwart creëerde een aantal kansen. Kim Theil net naast, Illiass dook regelmatig op in het vijandelijke strafschop gebied, teveel om op te noemen. Dat doelpunt moest gewoon vallen. Halverwege de eerste helft werd de bal na een prima genomen hoekschop van Bastiaan Hendriksen door Dunke Lagerberg perfect ingekopt en verdween via het lichaam van een Zwammerdammer in het net: 0-1.
Even later versaagde de foutloos keepende Mike van Zonneveld geen moment bij een inzet van de Zwammerdam spits die hij met z’n voet keerde. Blauw-Zwart hield het tempo tot de rust onverminderd hoog . Het was een lust voor het oog

Na rust, terwijl schrijver dezes, nog een goed plekje zocht lag het tweede doelpunt van de Lagerberg Verhuisgroep alweer in het vijandelijke net. Een snelle uittrap van keeper Mike op de hardwerkende Kim Theil die snel doorschoof naar onze voetzoeker Raymond Vosse, die het hoofd zocht van de snel opkomende “dekselse” Stuart Hooijmans die met een snoekduik de 0-2 aantekende. Ik heb het niet gezien, maar zo is het mij verteld…
De moegestreden Danny Munier en Bastiaan Hendriksen werden gewisseld voor Tristan van Deursen en Adrian Koziel. Wat later moest de geblesseerde Illiass Assaban het veld verlaten voor Maarten Hoogduijn.
Natuurlijk heeft Zwammerdam wat kansjes gehad, maar die waren niet echte gevaarlijk, althans de Blauw-Zwart verdediging stond prima en wist er daardoor goed raad mee. Blauw-Zwart heeft nog een aantal grote kansen gehad op 0-3 en dan was de kou echt uit de lucht geweest. Want het werd toch nog even spannend toen vlak voor tijd Zwammerdam een penalty kreeg, die door Blauw-Zwart keeper Mike, gestrekt uit de linkerhoek werd getikt.
De perfect leidende scheidrechter R. Vermaat floot even later af .

Blauw-Zwart speelt haar laatste wedstrijd volgende week 26 mei thuis tegen DWO. Let op: aanvang 14.30 uur.