Skip to content

Restaurant Sophie in Wassenaarse Kasteel de Wittenburg geopend

7 september 20183 minute read

Wassenaar – Dinsdagavond 4 september was de feestelijke opening van Restaurant Sophie in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Ruim 200 gasten uit onder andere de politiek, de zakenwereld en uit Wassenaar hadden de primeur om als eerste te proeven van de Franse keuken met Aziatische twist. Inspiratiebron voor de naam van het restaurant, de menukaart en het interieur is het luisterrijke echtpaar dat het Kasteel bouwde: Barones Sophie en Jonkheer Speelman. Niemand minder dan Barones Sophie, gespeeld door musicalster Joyce Stevens, opende het restaurant dan ook te paard terwijl zij het publiek verraste met het nummer ‘ A night like this’.

Het restaurant is vernoemd naar Sophie Adrienne barones Sloet van Oldruitenborgh. Zij was de eerste Kasteelvrouw van de Wittenburg; het was haar echtgenoot, Jonkheer Speelman, die Kasteel de Wittenburg in 1899 liet bouwen. Samen reisden zij de hele wereld over om inspiratie op te doen voor hun nieuwe huis op landgoed de Wittenburg. Pronkstukken vanuit de hele wereld werden naar Wassenaar verscheept om vol trots te kunnen tonen aan gasten van Kasteel de Wittenburg. Zo staat er in de Kleine Lounge van het kasteel een bijzondere reeks Chinese vazen en is de menukaart geïnspireerd door de klassieke Franse keuken en de Aziatisch kruiden en bereidingstechnieken waar zij gek op waren.

Ambiance
De openingsavond zou in smaak zijn gevallen bij de gastvrije barones en jonkheer. De gasten werden ontvangen in de sprookjesachtige kasteeltuin met fonkelende fonteinen en met wit linnen gedekte tafels. Na het muzikale welkom werd het speciale menu geserveerd door het keukenteam, onder leiding van chef kok Roy van Geel en restaurantmanager Jordy van der Vegt.

Menu
Het menu was een gevarieerde afspiegeling van de menukaart van Restaurant Sophie. Zo werd er een amuse van kaviaar op een compote van mango, secauan peper, crème van yoghurt en truffel blini geserveerd. Het hoofdgerecht was een Sukade geserveerd met een Aziatische lak, crème van doperwt, piccalilly crème, tarte tatin van rode ui en een chutney van pompoen. Als dessert serveerde de keukenbrigade een cremeux van ananas met een compote en gel van ananas en een crumble van chocolade.

Gasten
Speciale gasten waren TV kok Ramon Beuk en culinair journaliste Janny van der Heijden (o.a. bekend van Heel Holland bakt) die met een professioneel oog naar de opening keken. Ramon Beuk was geïnspireerd door de jonge keukenbrigade die de gebalanceerde gerechtjes serveerden tijdens de receptie. Janny van der Heijden viel vooral het gastheerschap op: ‘Voor een restaurant dat op niveau wil presteren is goed gastheerschap van evident belang.’

Voor meer informatie over het restaurant, de menukaart en reserveringen kijk op www.restaurantsophie.nl.

Tags

Restaurant SophieWassenaarWittenburg
Gerelateerde artikelen
Back To Top