Goed weekend voor BC Wassenaar

15 oktober 20184 minute read

Wassenaar – Afgelopen week kwamen de drie teams van BC Wassenaar, gesponsord door Light Design van Loenen, voor hun 4e competitiewedstrijd op de baan. Maandagavond speelde BC Wassenaar 1 tegen EVBC/Vlietwijk uit buurgemeente Voorschoten. Net aan werd er met 5-3 verloren. Zaterdag kwamen de teams 2 en 4 in actie. Beide teams wisten ruim te winnen. BC Wassenaar 2 behaalde de maximale score tegen Conquesto met een 8-0 overwinning, BC Wassenaar 4 kon één partij niet tot winst brengen en won met een ruime 7-1 van Randstad. Met deze uitslag nestelde BC Wassenaar 4 zich comfortabel op de eerste plaats.

Net als BC Wassenaar was ook EVBC/Vlietwijk het badmintonseizoen niet voortvarend begonnen. De spanning was dan ook op de gezichten van de spelers af te lezen. Het spits werd afgebeten door het heren- en het damesdubbel. De Wassenaarse heren Remco de Rooij en Maarten Konings verloren de eerste set nét aan, pakten vervolgens de tweede set, maar moesten de derde set laten aan de Voorschotense tegenstanders (18-21, 21-15, 5-21). Met een overwinning in het damesdubbel wisten Monique Hilgeman en Sanne Voogel de stand weer op gelijke hoogte te brengen. De vier enkelspelen die daarop volgden werden gelijkelijk verdeeld, aan Wassenaarse kant wonnen de dames, de heren moesten de eer aan hun tegenstanders laten. Met een tussenstand van 3-3 en nog twee gemengd dubbels te gaan werd de spanning nog voelbaarder. Helaas voor onze plaatsgenoten waren de tegenstanders van EVBC/Vlietwijk net wat gewiekster in het badmintonspelletje, beide mixen werden door BC Wassenaar verloren. Met een 5-3 overwinning op zak vertrok EVBC/Vlietwijk.

BC Wassenaar 2 trad zaterdag aan tegen het op de laatste plaats staande Conquesto. BC Wassenaar 2 speelde met Mandy de Zwart, Sanne Losekoot, Scarlet van der Kwaak, Dennis Klaverveld, Jim Stegeman en invaller Arnaud Hélière. De herendubbel was de openingspartij. Werd de eerste set nog verloren, daarna kwamen de heren van BC Wassenaar op gang en werden de tweede en derde set makkelijk gewonnen. Tegelijkertijd speelde de dames ook de dubbel die in 2 sets gewonnen werd.

Na de dubbels stonden de enkelpartijen op het programma. Om te beginnen de eerste heer en eerste dame en daarna de tweede heer en tweede dame. Al deze 4 wedstrijden werden door goed spel, met spannende rally’s, een 3-setter, en een verlenging ook allemaal gewonnen. En zo ging BC Wassenaar 2 met een 6-0 voorsprong aan de 2 mixwedstrijden beginnen. Ook deze laatste wedstrijden werden zonder veel moeite gewonnen wat een einduitslag opleverde met een verdiende 8-0!

Koploper BC Wassenaar 4 speelde zaterdag de 2de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Randstad. Gezien de stand op de ranglijst was de verwachting hoog en is er ook een beetje prestatiespanning te voelen bij de teamleden.

De start van herendubbelpartij was voor Peter Akerboom en Quentin Hélière, waarin de eerste set lang gelijk op ging. Helaas verloren de Wassenaarders langzaam de grip op de wedstrijd en verloren ze de set met 18-21. De tweede set wilde ze dit rechtzetten maar helaas ging het al snel mis en moesten ze hun meerdere erkennen in hun tegenstanders (6-21). De hoop was nu gericht op de dames Carola Mooijman en Florence Hélière. De eerste set ging nipt verloren met 20-22. De tweede en derde set deden de dames er een schepje bovenop en dat was wat de wedstrijd nodig had om de winst binnen te behalen 21-15 en 21-9.

Daarna waren de singlepartijen van Nils Zuidhoek, Quentin, Stephanie Burgmeijer en Florence aan de beurt en daarin lieten ze allemaal zien waarom BC Wassenaar 4 terecht koploper is. Alle partijen werden in twee sets gewonnen! Ook de daaropvolgende twee gemengde dubbels werden gewonnen: Stephanie en Nils in twee sets (21-16, 21-14) en Carola en Peter in drie sets (21-16, 20-22, 21-9). Een eindscore van 7-1 was een feit, een mooie teamprestatie.

Op de website www.bcwassenaar.nl zijn alle uitslagen per wedstrijd in detail na te kijken. Uiteraard is op deze website nog veel meer informatie te vinden over badminton en Badminton Club Wassenaar, gesponsord door Light Design van Loenen.

Mocht je vragen hebben over bijvoorbeeld speelmogelijkheden dan kan je mailen naar info@bcwassenaar.nl.