Skip to content

Uitbetaling PGB gaat veranderen

1 september 20142 minute read

Wassenaar – Mensen die voor het inkopen van zorg voor een persoongebonden budget (pgb) hebben gekozen, krijgen vanaf 1 januari 2015 niet meer zelf geld op hun rekening.

De gemeente stort het geld op de rekening van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en die betaalt rechtstreeks aan de hulp of zorgverlener. Dit heet trekkingsrecht  en geldt voor iedereen die met ingang van 2015 een PGB heeft op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning, en voor iedereen die in 2015 een PGB krijgt van het zorgkantoor (AWBZ of WLZ). Cliënten die hiermee te maken krijgen, ontvangen hierover  een brief van de SVB.

Vanaf 1 januari 2015 betaalt u uw zorgverleners niet meer zelf. U geeft de SVB opdracht om uw zorgverleners te betalen. De SVB betaalt vervolgens de zorgverleners.

Webportal Mijn PGB van de SVB
Vanaf 1 januari 2015 kunt u gebruik maken van de webdienst van de SVB ‘Mijn PGB’. U logt in met uw DigiD-code. Vervolgens heeft u inzicht in de budgetoverzichten en transacties. U kunt ook digitaal wijzigingen doorgeven zoals een verandering van hulp en een wijziging van een rekeningnummer. Als u geen computer heeft, kunt u de gegevens ook per post versturen.

Informatie van de SVB volgt
Voor 1 januari 2015 krijgt u van de SVB nadere informatie over het declareren van de zorg en het bekijken van uw overzichten op de website. Op de website van de SVB is de folder: Trekkingsrecht: uw PGB op de rekening van de SVB te vinden met meer informatie.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top