Dames en Heren 1 WVV winnen ruim

19 maart 20122 minute read

In de uitwedstrijd tegen Douze behielden het Heren team 1 van WVV hun kansen op het kampioenschap. Douze had in set 1 het geluk meerdere malen aan hun zijde en wisten warempel ook de setwinst te pakken, 25-23. In de daarop volgende set stelde WVV orde op zaken, 18-25. WVV werd als maar sterker en lieten Douze alle hoeken van het veld zien, 10-25 en wederom 10-25. Met deze 1-3 winst blijven de heren fier aan kop.

Het eerste dames team van WVV was in de thuiswedstrijd vele maten te groot voor Netwerk. Blokkerend en aanvallend hadden de Wassenaarse dames de zaken goed voor elkaar. En als Netwerk totaal geen antwoord heeft op de lastige korte service kwam er een ongekende setwinst op het scorebord, 25-3. Zelfs met de rem erop hadden de WVV dames geen kind aan Netwerk en konden zij ook de resterende sets gemakkelijk naar hun toetrekken, 25-19, 25-19 en 25-17. Een simpele 4-0 overwinning.

De Mix 1 van WVV die ook thuis speelden hadden het tegen Leython heel wat moeilijker. In set 1 pakten WVV een riante voorsprong van 17-11. Maar bij 22-22 stonden beide teams weer naast elkaar. WVV hield echter het hoofd koel en met een ferme smash van Matthieu Prins kwam de setwinst bij 25-23. In set twee een gelijk beeld en warempel bij 22-22 wederom een gelijke stand. Alleen nu wist Leython de setwinst naar zich toe te trekken, 24-26. De daarop volgende sets was vooral verdedigend WVV een stuk beter op dreef dan hun tegenstander. Leython was opvallend vaak de weg kwijt. Zo werden nogal was services in het net geslagen en ook aanvallend werd het minder. Via 25-16 en 25-18 was de wedstrijd winst, met 3-1, voor WVV.

De meisje B1 verloren hun wedstrijd tegen Sovicos, met 3-0. (25-23, 25-18 en 25-18). De meisjes waren de aanwezigheid van 2 ferme jongens in het team van Sovicos duidelijk niet gewend.

Komende vrijdag: WVV D1- Kalinkk D7;  WVV mix1 – VCS mix1 en WVV M B1 –VCS M B1  om 20:30 uur in sporthal De Schulpwei.  Kom ook volleyballen bij WVV. Bel secretaris Ger van Weerlee, tel 070-5111037 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.