WVV Mix 1 behoudt de rust en wint

20 november 20122 minute read

Wassenaar – Het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde in Leimuiden tegen Setumup 2. Het was daar één en al koude oorlog want Setumup liet WVV ruim een half uur wachten alvorens met de wedstrijd kon worden begonnen. Na drie gelijke spelen in de voorgaande wedstrijden hadden de WVV-ers er duidelijk zin in om nu de winst binnen te halen.

Ondanks het lange wachten waren de WVV-ers toch warm gedraaid en deelde met de aanval meteen rake klappen uit. Dat deed Setumup ook, zodat de stand gelijk opging. Via 22-21 bereikte WVV de winst met 22-25 in de eerste set.

In set twee liet WVV overduidelijk zien wie de sterkste was. Zij nam brutaal een voor Setumup onoverbrugbare voorsprong, 12-22. Een time out voor Setumup bracht daar geen verschil meer in en na een, door invaller Wil Westgeest, perfect geplaatste bal kwam met 13-25 de setwinst voor WVV.

Ook in set drie nam WVV energiek een behoorlijke voorsprong, 5-11. Setumup bracht door een nerveuze fase van WVV de stand echter terug naar 10-11. In de daarop volgende time out voor WVV werd “op het houden van de rust” en “oplettendheid” gewezen. Dit had effect en de WVV-ers waren weer bij de les met een setwinst van 15-25.

Een voor WVV vreemde start in set vier. Opslagen werden slecht opgevangen, ballen gingen uit enz… 6-0 en 8-2 achter….De WVV-ers keken elkaar eens goed in de ogen en rechten hun ruggen en plots lukte het weer. Alle ballen werden goed behandeld en ook de aanval liep weer als vanouds. Al snel verdween de achterstand voor de WVV-ers en bogen zij die om in een 11-15 voorsprong. Setumup werd er horendol van. Gefrustreerd werd er wild geslagen en ondoordacht gespeeld. Maar de WVV-ers bleven er rustig onder en via 18-22 werd 19-25 bereikt. Een prachtige 4-0 overwinning. Proficiat team Mix 1.

Overige uitslagen: WVV Meisjes tegen NOVO 1-3.

Programma: vrijdag 23 november WVV Mixteam toernooi bij GGV in Leiden, Vijf mei sporthal, aanvang 21.15 uur. 30 november in sporthal De Schulpwei, aanvang 20.30 uur: WVV Mix 1 – Leython, WVV Mix 2 – NOVO, WVV Meisjes – VCO.

Ook volleybal? Kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging.