WZK Dames 2 wint van koploper KoudeKerk

14 januari 20132 minute read

Wassenaar – Na een welverdiende rust en de vele oliebollen zijn de teams van WZK goed begonnen. Heren 1 speelde tegen De Snippen en werd versterkt met Thom de Jong(jeugd), die ook nog eens wist te scoren! In het eerste part werd er geconcentreerd gespeeld, wat resulteerde in een stand van 8-0.

Het tweede part liet een frivool WZK zien. De individuele acties waren prachtig om te zien, alleen werden ze niet altijd met een score afgerond. In de rust is het team door Ron van de Wild weer herinnerd aan de opdracht en dat liet duidelijk zien. Het laatste deel van de wedstrijd was een kopie van het derde part. Al met al een leuke, ruime gewonnen (24-1) wedstrijd voor het publiek en een makkelijke wedstrijd voor de scheidsrechters.
Heren 2 speelde in Rotterdam een bekerwedstrijd. Het was zaak voor WZK om direct scherp aan de wedstrijd te beginnen en het goede gevoel van voor de winterstop terug te vinden.

Menno van Valderen zorgde voor 1-1. Wzk verdedigde matig, maar in het tweede part weet het weer orde op zaken te stellen. Joost van Benten en Rémon de Jong weten beide te scoren en WZK neemt de kop,2-3. WZK blijft moeite houden met het kleine speelveld. Philip Gransjean weet door goed behoud van de bal te scoren, 5-8. In de derde periode golfde het spel op en neer, want Rotterdam wist zich terug te vechten. Het is WZK dat de winst pakt en zich plaatst voor de kwartfinale.

Dames 2
Dames 2 speelde tegen de koploper, KoudeKerk. De wedstrijd begon sterk voor beide ploegen en het is WZK dat de voorsprong pakt. Het werd de wedstrijd van de vreemde doelputen. Het is Annika den Dulk die via het gezicht van de tegenstander weet te scoren, Margriet Spek maakt een mooie achterwaarste goal en Inge Conradi weet met een bijzondere boogbal de bal achter de keeper te krijgen. De dames van WZK blijven hun sterke spel houden. Er werd goed druk gezet en daardoor kan KoudeKerk niet zoveel. WZK gaat er met 5-8 winst vandoor.