Blauw-Zwart op schot in Aarlanderveen

12 februari 20133 minute read

Wassenaar – Na de tragedie in Wassenaar van de afgelopen week, die ook Blauw-Zwarters diep raakte, voelde het onwezenlijk aan om een verslag te schrijven over Aarlanderveen tegen Blauw-Zwart. Alles wordt relatief na zo’n verschrikkelijke gebeurtenis. Tegelijkertijd weet je dat het leven gewoon doorgaat, in al haar facetten. Dus de gedachten maar verzet.

Het was koud in Aarlanderveen en het veld was hobbelig. In het voordeel dus van de gastheren, die vooral met inzet speelden en veelal de lange bal hanteerden. Voor de UTS Van der Geest & UTS Abbink brigade zaak om daar niet in mee te gaan, maar verzorgd te blijven voetballen via korte combinaties. Dat lukte in de eerste helft matig. Na een fout in de Wassenaarse verdediging (foute terugspeelbal) kwam Aarlanderveen na 31 minuten zelfs op een 1-0 voorsprong. Daarvoor was Blauw-Zwart een aantal keer dicht bij de openingstreffer geweest. Vooral van links, waar Maarten van der Flier zijn directe tegenstander vaak gemakkelijk passeerde, kwam veel gevaar. Toch kregen de gastheren teveel de gelegenheid de lange bal te spelen en daarbij zag de Blauw-Zwarte verdediging er op de flanken niet echt goed uit.

Drie minuten na de goal van Aarlanderveen konden de meegereisde supporters juichen. Frank van Deursen verstuurde een prima pass en door goed doorzetten van Daniël Singleton caramboleerde de bal via de uitgelopen keeper in het doel (1-1). Daarna gebeurde er weinig, totdat in de laatste minuut van de eerste helft, terwijl de toeschouwers al met hun gedachten bij een warm broodje bal waren, de goed leidende arbiter de bal op de stip legde. De paal redde Blauw-Zwart.

Tweede helft
In de tweede helft veranderde het spelbeeld heel sterk. De UTS Van der Geest & UTS Abbink formatie werd opbouwend veel beter, vooral via de uitstekend spelende Wilmar van der Ham. Ook in de verdediging speelde ineens iedereen goed in zijn positie en geconcentreerd. En dan zie je weer dat Blauw-Zwart een goed eerste elftal heeft, alleen blijkt dat nog niet vaak genoeg. Aarlanderveen werd onder de voet gelopen, ook omdat de Blauw-Zwarten voortdurend via de vleugels aanvielen. In de 10e minuut na rust viel de eerste goal. Na goed doorzetten van Daniël Singleton scoorde Frank van Deursen (1-2). Vijf minuten later weer een goede pass, Frank omspeelt de keeper en het is 1-3. En toen de doelman van de gastheren een lage voorzet van Maarten van der Flier door zijn benen liet glippen was de zaak beslecht (1-4).

Ondertussen kwamen achtereenvolgens Rick Hogenboom, Yorick Voogel en Casper Koppelle erin en stond er een heel jong Blauw-Zwart in het veld, omdat ook Alexander de Meijer meespeelde. Dat was goed om te zien en geeft vertrouwen in de toekomst. Rick Hogenboom scoorde als invaller nog tweemaal en toonde zich een echte afmaker (1-6).

Twee overwinningen uit twee wedstrijden in de tweede periode. Dat biedt perspectief.