Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelt wisselvallig

22 februari 20134 minute read

Wassenaar – Sneeuw, regen en ijzel hield ze niet tegen. Het Mix 2 – team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging toog donderdag 14 februari j.l. in slecht weer dapper naar Roelarendsveen om vier punten op te halen bij de volleybalvereniging Inupgo. Eén van de zwakkere broeders in de poule van Mix 2. Dus er leek geen vuiltje aan de lucht behalve bij de weersomstandigheden. En de mixers van WVV waren dan ook van plan hun koppositie te verstevigen. Ook de Nevobo was duidelijk in haar prognose want zij gaf WVV een 4-0 winstkans.

Een voortvarende start.
En de WVV-ers gingen voortvarend van start. Met speels gemak liepen zij over Inupgo heen met goed volleybal en haalden de eerste set binnen met 10-25! Niets aan de hand derhalve. Maar in de tweede set sloop er vertwijfeling in het team en keek het al maar tegen een achterstand aan. Inupgo was daardoor eerder bij de 25 punten in deze set, terwijl WVV bleef steken op 21. Daar zat meer in, dacht Inupgo, en zij borduurde voort op het spel in set twee. En zo bereikte zij wederom als eerste de eindstand in de derde set: 20-25. Een 1-2 achterstand in sets, dat was voor de trotse koploper een onwaardige situatie. Dus werd deze achterstand weggeslikt, werden de ruggen gerecht en ging men opnieuw vol goede moed van acquit. En dat hielp want het WVV team speelde weer als vanouds en haalde met speels gemak het ene na het andere punt binnen. Met een 8-25 winst (!) in set vier keken de mannen en vrouwen van het WVV Mixteam verbijsterd achterom. Waarom kon dit niet in set 2 en 3? Het totale puntenaantal van deze wedstrijd was 68-91 in het voordeel van WVV. En toch maar een gelijkspel! Gelukkig blijft het team van aanvoerster Daiva Oliehoek de trotse koploper in poule C van regio Rijnland met zeven punten voorsprong en een wedstrijd meer gespeeld dan nummer twee VCO. Belangrijke winst kon daarom deze week worden geboekt wanneer dat team in Oegstgeest werd bezocht. Inmiddels weten we over deze wedstrijd meer want hij werd gisteravond gespeeld. Daarover hoort u, gewaardeerde lezer, volgende week meer.

Programma.
Programma deze week: woensdag 20 februari VCO – WVV Mix 2, vrijdag 22 februari in sporthal
De Schulpwei, aanvang 20.30 uur: WVV Mix 1 – Douze 1 en WVV Meisjes – Gemini/Kangeroes.

Prognose.
Bij WVV Mix 2 tegen VCO staat de koppositie op het spel. Mix 2 is ongeslagen terwijl VCO één wedstrijd heeft verloren. De winnaar doet goede zaken voor het kampioenschap. Bij WVV Mix 1 tegen Douze 1 zal WVV revanche willen nemen voor het gelijkspel in de uitwedstrijd tegen deze tegenstander. Daar speelde de lage zaal duidelijk in het voordeel van Douze. Maar Douze met zijn lange mannen zal niet onderschat mogen worden!
Het WVV meisjesteam speelt een ongelukkig competitie dit seizoen. De uitwedstrijd tegen RVV werd verloren verklaard ondanks het slechte weer en de onbereikbaarheid van RVV! Er is kwaliteit genoeg in dit team, dus nu op naar de eerste overwinning tegen Gemini/Kangeroes.

Activiteiten WVV.
Waar zijn die volleyballers/sters in Wassenaar? Doe fitheid op, kom naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging en beweeg en speel mee. En bovendien kan je direct meedoen met een reeks van activiteiten bij WVV. Zo is er de komende maanden een volleybalclinic en gaan we naar een wedstrijd van het Nationale Herenvolleybalteam. Maar vooral aantrekkelijk is ons jaarlijkse volleybaltoernooi. Dat wordt gehouden op 20 april 2013
in sporthal De Schulpwei. Een sfeervol toernooi met een zaal vol enthousiaste volleyballers/sters. Dus alle reden om snel naar WVV te komen. Velen gingen u voor! We trainen op de woensdagavond in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1 in Wassenaar van 20.15 tot 21.45 uur.

Kijk voor info op onze website www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037. Tot spoedig ziens.