Mix 2 team van WVV steviger aan kop

15 maart 20132 minute read

Wassenaar – Door de winst op InUpGo heeft de Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging zich een goede dienst bewezen. Via de ruime overwinning van 4-0, setstanden 25-12, 25-05, 25-13 en 25-14, staan de trotse WVV-ers nog stevig aan kop van de ranglijst. Juist ook omdat naaste belager VCO uit Oegstgeest onverwacht een punt verloor aan NOVO.

Verleden week nog zo goed op dreef maar nu wisten de WVV Meisjes A1, dit tegen NOVO uit Noordwijk in het geheel niet te herhalen. Door schoolactiviteiten was het WVV team op cruciale plekken flink gehavend. In het begin leek het nog redelijk te gaan, 8-8. Echter gaande weg liep NOVO ver weg waarop WVV het antwoord schuldig bleef, 15-25. Ook in set 2 kon WVV op geen stukken na NOVO bijbenen. Een iets dragelijker setverlies dat wel, 19-25. Pas in set 3 kregen de girls van WVV enig grip op de wedstrijdl. O.a. door goed serveren en smashen liet WVV zich weer in positieve zin zien. Setwinst met 25-22. In set 4 was de WVV koek op, door diverse net net en net uit ballen, werd het 12-25. Een 1-3 verlies voor WVV.

WVV mix 1 en Setumup mix 2 zou een kraker moeten zijn….Echter reeds in set één van de strijd maakte de WVV-ers duidelijk grootse plannen te hebben, 25-16. WVV keek dan wel constant tegen een lichte achterstand aan maar bleek geen probleem. In de eindfase kantelde de strijd en 25-23. Treurige blikken bij Setumup in set 3 want WVV nam al verdraaide snel een ruime voorsprong. Vooral de WVV dames, Elly van Weerlee, Jeanne Taal en Kirsten Harberink lieten in deze set zien waartoe ze instaat zijn. Setwinst met 25-12. Set 4… Setumup had haar krachten voor het laatst bewaard. Brutaal namen ze een voorsprong die WVV niet meer dichten kon, 18-25 setverlies dus een eindstand van 3-1 in het voordeel van WVV.

Merenwijk en VCS de medeconcurrenten om het kampioenschap vochten gelijktijdig een onderlinge strijd uit. Merenwijk won met 3-1. De spanning aan de kop blijft zo dus hevig. Tussen de 3 teams zit nu maximaal 3 punten verschil. Heel belangrijk is nu de op 21 maart a.s. te spelen wedstrijd tussen Merenwijk mix 1 en WVV mix 1.

Op 20 maart a.s. spelen Merenwijk H1 – WVV H1 tegen elkaar.