Wassenaarse Volleybal Vereniging begint het nieuwe jaar met sober succes

14 januari 20143 minute read

Wassenaar – Woensdag 8 januari, na de gebruikelijke sportieve en welgemeende goede wensen voor het nieuwe jaar werd direct begonnen aan een inspannende en vooral gezellig ‘Olieballentoernooi’. Een toernooi tussen leden van de Wassenaarse Volleybal vereniging en hun introducés. Gestreden werd om de “WVV cup”. Team 2 met o.a. voorzitter Erik Gijsbers en bestuurslid Kirsten Harberink in de gelederen wist al hun wedstrijden te winnen en werd zodoende dus overduidelijk de winnaar van de ‘cup’.

Het toernooi en de oliebollen nog in de benen, wachtte vrijdag daarop voor de heren 1 en de Mix1 alweer een competitiewedstrijd.

De WVV Heren 1 trad thuis in de Schulpwei aan tegen Delta uit Delft. Voor WVV geen onbekende met ex WVV-lid Bernard Klein Breteler in de gelederen. Het gelegenheidsteam waar Joris Hornman en Robert Kroon helaas ontbraken was aangevuld met Peggy Verwey en Rik Vos. Rik is gelukkig na een lange blessure weer van de partij. In set 1 legde Delta meteen veel servicedruk waardoor WVV op achterstand kwam. Daarna ging het gelijk op maar het gat was geslagen en te groot waardoor Delta de set met 18-25 binnen haalde. Set 2 was en kopie van set 1 maar dan andersom! WVV nam voorsprong met enkele goede service reeksen van Peggy en Erik. Een verdraaide knie van spelverdeler Hans dreigde nog roet in het eten te gooien maar WVV hield de voorsprong vast en haalde de set met 25-21 binnen. In set 3 maakt Rik Vos zijn rentree. Hij werd danig op de proef gesteld door de tegenstander en hield zich goed staande! Delta was na set 2 wakker geschud en zette alles op alles in de 3e set. Bij WVV wreekte de blessure van Hans en het gemis van de vast krachten zich. Delta nam een voorsprong en WVV kon geen vuist maken; 18-25 was het eindresultaat. In set 4 zette Delta door en kwam WVV op achterstand; er werd nog een eindsprint ingezet maar we moesten uiteindelijk het hoofd buigen met 19-25. Een eindresultaat van 1-3 derhalve. Voor de return match staan we op scherp en zullen we Delta laten zien dat ze niet op eenzelfde uitslag dienen te rekenen. De volgend wedstrijd staat voor maandag 20 januari a.s. tegen Volcano.

De Mix 1 van WVV moest die vrijdag naar Voorschoten om de strijd aan te gaan met het mixteam van Gemini-Kangeroes. Een strijd die voor de WVV-ers an heel snel bijzonder goed verliep. Gemini K kreeg geen kans om hun gevreesde aanval met lange mannen in het spel te betrekken. 15-25 in set één en 18-25 in set 2 spreekt wat dat betreft boekdelen. 0-2 vóór. Echter Gemini K tapte daarna uit een heel ander vaatje. Ze gingen duidelijk beter spelen en WVV juist ietsjes minder. Gemini K zag daardoor haar kans en pakte resoluut een voor WVV onoverbrugbare voorsprong. Een verlies voor WVV met 25-15. In set 4 leek het voor WVV alsnog de goede kant op te gaan. Langzaam maar zeker wisten ze een royale voorsprong op te bouwen. ‘Normaal’ gesproken is een tussenstand van 17-23 winst voor WVV. Maar nu?? Grrrr. het ging faliekant mis. Waren het de mysterieuze krachten in de sport of de oliebollen die dwars zaten?. Oeff bij 24-24 maakte Gemini K knap gelijk. En warempel bij 27-25 verlies voor WVV. Maar al met al is het 2-2 gelijk spel achteraf gezien geen slecht resultaat.