Skip to content

Seizoenafsluiting Jazz Sociëteit Wassenaar

27 maart 20142 minute read

Wassenaar – Na opnieuw een uiterst succesvolle reeks jazzconcerten met het allerbeste wat Nederland te bieden heeft, sluit de Jazz Sociëteit Wassenaar haar seizoen af met een wel heel bijzonder en swingend concert. Het is de in Voorschoten residerende gitarist Lou Guldemond die ditmaal de eer te beurt valt om samen met zijn muzikale vrienden de Schoolstraat op zondag 6 april de Schoolstraat te veranderen in een swingende omgeving.

Lou (’57) is een autodidactische gitarist met een ruime staat van dienst. Zijn grote inspirator is Jan Akkerman en verder is hij met name beïnvloed door de grote fusion gitaristen van de zeventiger jaren als Lee Ritenour, Larry Carlton en Eric Gale.

In de Duin en Bollenstreek is Lou eind zeventiger jaren vooral bekend geworden met de bands ‘First Love’ en ‘Bahama Bambu’. In de jaren 80 en 90 speelt hij o.a. in fusiongroep Top Secret (o.a. Toon Roos) en Batida (o.a. Josée Koning). Eind jaren 90 komt zijn focus meer op soul en funk te liggen. Hij speelt in die tijd o.a. met de wereldberoemde soulgroep Sister Sledge en doet in de seizoenen daarop drie theatertours met Big, Black & Beautiful.

In 2012 brengt Lou zijn langverwachte solo-album ‘THAT’S IT!’ uit, een funky fusion productie met de crème-de-la-crème van de Nederlandse studio-scene. Sinds december 2012 speelt Lou bij de succesvolle Nu-Jazz Big Band ‘Licks & Brains’ o.l.v. saxofonist & radiopresentator Rolf Delfos (o.a. Jazzinvaders).

Aanstaande zondagmiddag 6 april brengt Lou Guldemond verschillende tracks van zijn solo-album en andere favoriete composities ten gehore met een top-bezetting met oa. zijn eigen zoon Jim. Hij wordt deze middag begeleid door een absolute top band bestaande uit Lodewijk van Gorp op alt-sax & vocals (o.a. Trijntje Oosterhuis & Marco Borsato), Lou’s zoon Jim Guldemond op gitaar, Karel Boehlee op keyboards (o.a. Toots Thielemans, Toon Roos & Trijntje Oosterhuis), Boudewijn Lucas op basgitaar (o.a. Toon Roos & Michiel Borstlap) en oud Wassenaarder Franc auf dem Brinke op drums (o.a. Toon Roos, Chris Hinze & Thijs van Leer). Daarnaast zal een zeer bekende jazzmusicus als ‘special guest’ de groep compleet maken.

Dus alle reden om naar de Schoolstraat te komen.

Datum: zondagmiddag 6 april
Aanvang concert: 15:00 uur
Zaal open: 14:30 uur
Toegangsprijs: €15

De Jazz Sociëteit Wassenaar vind u aan de Schoolstraat 6 Wassenaar

Meer informatie vind u op www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top