Skip to content

Koen Slootweg rijdt EK Junioren shorttrack in Sofia

1 april 20142 minute read

Wassenaar – Van vrijdag 21 t/m zondag 23 maart 2014 werd het Europeen Junior Cup Final verreden in Sofia, Bulgarije. Doordat Koen (uitkomend in de categorie junioren B) in de Star-Class wedstrijden zich bij de beste 8 van West-Europa heeft geplaatst, mocht hij deelnemen aan het EK.

Samen met de beste 8 van Oost-Europa, kon het strijden om de medailles beginnen. Zijn tegenstanders waren Russen, Bulgaren, Italianen, Belgen, Fransen, Roemenen, Hongaren, en Engelsen. Op de eerste dag stond de 1500m, de heat 500m en de halve finale relay op het programma. De 1500m ging niet helemaal naar wens, de benen wilde niet mee werken. Het werd een plaats in de C-finale. De heat 500m ging een stuk beter en leverde zelfs een PR(persoonlijk record) van 44.251 op. De relay leverde een plaats in de finale op. Op zaterdag stond de rest van de 500m, heat 1000m en finale relay op het programma. De 500m werd de beste afstand van het weekend voor Koen. Het werd C-finale, maar met een nieuw PR van 43.691 kwam Koen tevreden van het ijs. De heat 1000m ging niet vlekkeloos en koste ook zijn plek in de relay finale.

Zijn ploeggenoten behaalde de 2de plek in de relay. Op de laatste dag stond alleen de 1000m op het programma. Het werd een C-finale met een penalty. Het was niet het EK waar Koen op gehoopt had, hij had graag meer willen laten zien. Koen mocht nog naar het podium om de zilveren medaille van de relay op te halen. Met een 12de plaats in het eindklassement beëindigde Koen zijn eerste deelname aan een EK junioren. Dit was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. Terug kijkend op het shorttrack seizoen kan hij niet anders dan tevreden zijn in zijn 1ste jaar als lid van JONG ORANJE shorttrack.

Tags

Koen SlootwegShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top