Blauw-Zwart sluit af met zege

12 mei 20143 minute read

Wassenaar – Een tribune in Roelofarendsveen met 17 supporters van DOSR en 11 van Blauw-Zwart, waarvan 6 vrouwelijke supporters. Dat maak je niet elke dag mee. Veel wind en regen en een hobbelig maar goed bespeelbaar grasveld. Dat was zaterdag de entourage van de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2013-2014.

Er stond niets meer op het spel en dat was voor de UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen-formatie de afgelopen twee jaar wel anders. Toen hadden zij nog een nacompetitie in het verschiet voor een plaats in de derde klasse. Dit jaar zat dat er echter niet in, de kopgroep verdween in de loop van de competitie ver uit het gezicht. Dat lag niet aan de inzet, een enkele wedstrijd misschien uitgezonderd, maar het zat gewoon in het verschil in kwaliteit. De anderen waren beter en de verschuiving van het voetballen op de zondag naar het spelen op zaterdag maakt het de komende jaren niet makkelijker om de weg naar boven te vinden. Dat mag je dus een uitdaging noemen en die gaan de Blauw-Zwarten ongetwijfeld aan.

Valt er nog wat vertellen over de wedstrijd zelf? Zeker wel, het was gezien de omstandigheden nog best aardig om naar te kijken. Een open wedstrijd met aan beide kanten veel kansen, die door de Blauwen beter werden benut (3-0). En de UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen-formatie was ook sterker en kreeg verreweg de meeste kansen, hoewel in de eerste helft DOSR twee keer na dekkingsfouten achterin een bijna niet te missen kans kreeg. Maar als je die niet maakt dan verdien je het ook niet. Daarnaast waren de Blauw-Zwarten veel sterker, dus er viel niets af te dingen aan de Wassenaarse zege.
De drie doelpunten waren overigens van uitstekende kwaliteit. De eerste goals viel vlak voor rust. Goeie actie van Ferdy de la Rie op rechts en een slim kopballetje van Maarten van der Flier dat de DOSR-keeper op het verkeerde been zette. Bij rust dus 1-0.

En in de 20e minuut na rust een bijna geniaal genomen corner op links (een soort zaalvoetbalcorner), waarna Rick Hoogenboom vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hard en strak hoog in het net joeg. Hoogstandje! Daarna kregen de Blauwen nog een paar uitstekende kansen. De enige die werd benut was ook weer het resultaat van een mooie aanval. Allerlaatste minuut, goeie steekpass op Rick Hoogenboom, lage voorzet van rechts en Piet Zweegers gleed simpel binnen (3-0).

En toen zat het erop, volgend jaar nieuwe kansen.