Skip to content

2e editie Den Haag Vrede’s Marathon

9 september 20143 minute read

Wassenaar – Zondag 21 september 2014 om 09:00 uur is het zover: de tweede editie van de Vrede’s Marathon gaat van start. Den Haag Marathon | Vrede’s Marathon is een terugkerend evenement, met internationale uitstraling, op de eerste zondag na Prinsjesdag en op de Internationale Dag van de Vrede. In 2013 is de “Den Haag Marathon” voor het eerst georganiseerd en door zo’n 1000 personen gelopen. De verwachting is dat op 21 september 2014 tussen de 1000 en de 1200 lopers meedoen.

Haags hardloopevenement
Den Haag Marathon is een evenement voor de stad, met gezelligheid en betrokkenheid, waar de loper centraal staat. De focus is op een zo breed mogelijk deelnemersveld vanuit verenigingen, maar ook “vrije lopers”, bedrijven en instellingen. Een stadsmarathon met allure vanwege de startlocatie op het Lange Voorhout en de finish op het altijd sfeervolle Plein. Het parcours is gevarieerd en gaat door het historische centrum van Den Haag en komt daarna langs het Vredespaleis, Scheveningen haven en over het strand naar Huis ten Bosch om te finishen op het Plein direct naast het Binnenhof.

Afstanden
Er zijn verschillende afstanden voor lopers. Er is een halve marathon van 21 km, een hele marathon van 42 en een ultramarathon van 60 km. De ultramarathon gaat ook door de historische Herenstraten van Voorburg en Rijswijk. Waarna de ultralopers ook finishen op het Plein. Nieuw dit jaar is de 2 km Tourist run, een korte loop dwars door het historische centrum. Vroege vogels en toeristen, die de graag de binnenstad op een sportieve manier willen ervaren, en jonge lopers van scholen zullen vanaf de start op het Plein langs de Hofvijver en via de Plaats over de Riviervismarkt lopen. Na een rondje om de Grote Kerk keren ze terug naar het Plein. Om de kinderen die meelopen vanuit de scholen goed voor te bereiden organiseert Den Haag Marathon in samenwerking met Atletiekvereniging Sparta hardloopclinics.

Vredespaleis (Carnegie stichting)
De Carnegie Stichting (het Vredespaleis) steunt de Vrede’s Marathon, welke haar naam draagt. Net als vorig jaar stelt de Carnegie Stichting de (ere)prijzen ter beschikking voor de winnaars. De directeur mr. Steven van Hoogstraten verzorgt de prijsuitreiking ’s middags op het Plein.

Oxfam Novib en Den Haag Marathon slaan handen ineen voor vrede
Ook dit jaar is Oxfam Novib het officiële goede doel van Den Haag Marathon. Vrede en recht spelen een grote rol in het werk van Oxfam Novib. Elke dag zet Oxfam zich in voor een rechtvaardige wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen. Lopers kunnen bijdragen aan een rechtvaardige wereld door tijdens Den Haag Marathon te hardlopen voor kinderen in Somalië.

Organisatie
Den Haag Marathon | Vrede’s Marathon wordt georganiseerd door de Stichting Den Haag Marathon, een niet-commerciële organisatie, nagenoeg volledig gedreven door vrijwilligers en ondersteund door atletiek– en duursportverenigingen in de regio. De marathon wordt voornamelijk bemenst met vrijwilligers (ook in de directie) en wordt ondersteund door verenigingen in de regio, met een verantwoord duurzaam, organisatorisch en financieel beleid en een commerciële spin-off voor Den Haag en goede doelen.

Voor de editie van 2014 is alle informatie beschikbaar op: www.denhaagmarathon.nl/deelnemers

Afstanden:
Vrede’s Marathon (42 km)
Ultramarathon (60 km)
Halve Marathon (21 km)
Tourist-run (2 km)

Tags

Den HaagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top