Skip to content

WZK waterpolo start nieuwe seizoen met ManMeerCup tegen Haerlem

14 september 20142 minute read

Wassenaar – Begin augustus is WZK Waterpolo weer begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe waterpoloseizoen. Na een zwaar jaar voor de herenselectie zijn beide teams er in geslaagd zich te handhaven op het hoge niveau van de 2e klasse Bond. De selectie is versterkt met de terugkeer van Martin Nederlof, Patrick van Eijk en Roderick Vonk, drie ervaren hoofdklassespelers. Martin Nederlof is dit seizoen ook aangesteld als trainer van de herenselectie.

Hij loopt al lange tijd mee in de waterpolowereld. Het bestuur van WZK is blij dat een trainer met zijn ervaring dit op een talentvolle groep met eigen jeugd gaat overbrengen. WZK timmert voor een relatief kleine vereniging behoorlijk aan de weg en zet Wassenaar in de hele Randstad op de zwemkaart. Geïnteresseerden in een mooie partij waterpolo worden uitgenodigd om regelmatig de gang naar het mooie Sterrenbad te maken. De wedstrijden zijn onder meer te vinden op www.wzk-waterpolo.nl. De eerste vuurproef is 21 september a.s wanneer voor de ManMeerCup 1ste klasser Haerlem op bezoek komt. Dit belooft een grote uitdaging voor Martin en zijn mannen te worden.

De twee damesteams gaan dit jaar de competitie in met het doel in de hoogste regionen van hun klasse mee te spelen. Vanuit de meisjesjeugd ontwikkelen een aantal speelsters zich snel zodat hopelijk op korte termijn de sprong naar een hogere klasse gemaakt kan worden.

Bij de jeugd beschikt WZK over jeugd-teams in alle leeftijdsklassen, waarin talent aanwezig is. Via een gestructureerde trainingsopbouw waarbij begeleiding vanuit de eigen selectiespelers plaats vindt probeert WZK het niveau van alle teams te verhogen. Het uiteindelijke doel is om het niveau van de vereniging over de volle breedte te verhogen, waardoor het aantrekkelijk is om bij WZK te spelen.

Uiteraard is er bij WZK altijd plaats voor nieuwe senior en jeugdleden, zowel jongens als meisjes, in alle leeftijdsklassen. Waterpolo is een mooie combinatie van een balspel en zwemmen. Hoewel het imago anders doet vermoeden is het aantal blessures zeer beperkt. Respect voor scheidsrechter en tegenstander is bij waterpolo het uitgangspunt.

Twijfel je: kom gerust een keer kijken en mee doen bij de trainingen.
Wil je meer weten: bezoek de website www.wzk-waterpolo.nl.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top