Skip to content

Tweede editie Den Haag Marathon|Vrede’s Marathon was een geweldig hardloopfeest!

23 september 20143 minute read

Wassenaar – De tweede editie van Den Haag Marathon|Vrede’s Marathon begon in alle vroegte op het Lange Voorhout om 09.00 uur op zondag 21 september. Zo’n 1200 hardlopers gingen van start in wat een zwaar parcours zou worden. De harde wind op het strand op Scheveningen zorgde voor een uitputtende eerste helft van het parcours. De zon brak af ten toe door en zorgde ervoor dat lopers met een glimlach en trots op hun prestatie de eindstreep passeerden.

Start op het Lange Voorhout
Lopers stroomden al vroeg binnen bij Pulchri Studio en konden zich omkleden in een bijzondere ambiance midden tussen de kunst. Wethouder Baldewsingh gaf om 09.00 uur het startschot, waarna 1200 lopers op weg gingen voor de halve, hele en ultramarathon.

Winnaars
Den Haag is de internationale stad van recht en vrede. Onder de deelnemers bevonden zich naast veel Hagenaars dan ook veel internationale lopers. Dat is terug te zien in de winnaars van de verschillende afstanden. De eerste man over de finish bij de halve marathon was Duncan Byrne uit Ierland, woonachtig in Den Haag, in een tijd van 1:27:56. Liesbeth Buitink uit Leiderdorp was de eerste vrouw op de halve marathon in een tijd van 1:38:09. Op de marathon kwam de Engelse Graham Ledger als eerste man over de eindstreep in 3:09:18. De winnares op de marathon bij de vrouwen was Femke van den Broek uit Nieuwpoort in 3:42:58. Ties van Elst uit Pijnacker kwam in 5:13:56 over de finish en won daarmee de ultramarathon van 60 km. De Duitse Rebecca Lenger won de ultramarathon bij de vrouwen in 6:37:44. En Mick Müller won de 2 km Tourist run.

Missie geslaagd
Organisator Machel Nuyten kijkt tevreden en trots terug op de tweede Den Haag Marathon|Vrede’s Marathon. “Ik ben heel blij met hoe goed het evenement is verlopen. Ik heb veel positieve reacties ontvangen van deelnemers. Daarvoor moet ik absoluut alle vrijwilligers enorm bedanken, zonder hen was dit niet mogelijk geweest. De organisatie is namelijk vooral mogelijk gemaakt door de enthousiaste inzet van vrijwilligers.” “We willen laten zien hoe mooi Den Haag is en hoe groen de stad is. Daarom is dit een loop voor loopgekken met een pittig en gevarieerd, en daardoor minder snel, parcours in de nazomer. Het strand, de stad, bossen, het zit er allemaal in” zo vertelt organisator Machel Nuyten. “Op het strand was het deze keer heel zwaar door de harde wind. De marathonlopers liepen ongeveer 15 km in deze omstandigheden, de ultramarathon deelnemers nog wat langer. De voorfietser had zelfs moeite om de snelste loper bij te houden door de tegenwind.”

Op naar een nieuwe traditie
Met een succesvolle tweede editie is het de bedoeling om uit te groeien tot een traditie. Machel legt uit: “We willen elk jaar met iets nieuws komen. Dit jaar was dat de Tourist run van 2 km door de binnenstad. Volgend jaar wordt dat de wandelmarathon, zodat niet alleen hardlopers maar ook wandelaars kunnen beleven hoe mooi Den Haag is.”

Tags

Den HaagMarathonWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top