Skip to content

Overvliegen kabouters Scouting Willibrord

24 september 20142 minute read

Wassenaar – Afgelopen week vlogen de kabouters die te oud waren geworden voor hun speltak, over naar de gidsen. Ze mochten gelijk mee eten! Daar moesten ze natuurlijk wel wat voor doen: meehelpen met het schoonmaken van de aardappelen, de peen en helpen bij het bakken van de vissticks. Daarbij hoort natuurlijk een heerlijke mosterdmayonaise. Die moesten de meiden zelf maken.

Dit alles werd gekookt/gebakken in de Dutch Oven. Een hele handige manier om op een kampvuurtje te koken. Een kampvuurtje wat natuurlijk eerst zelf aangestoken moest worden.

Een Dutch Oven is een gietijzeren pan die op pootjes staat. De deksel heeft een opstaand randje, zodat je er ook kolen op kunt leggen. Je kunt er in koken, maar je kunt ook brood, pizza of taart in deze pan maken. Je kunt er ook prima in bakken en braden en omdat ie op 3 pootjes staat is het mogelijk hem boven op het houtvuurtje zetten. Het vuurtje zal niet verstikken maar de pan wordt wel gloeit heet!

De meiden hebben in ieder geval een spannende avond gehad en gingen met een volle buik naar huis!

Nieuwsgierig geworden? Kom ook eens kijken bij Scouting Willibrord. Ga naar onze site onze site: www.scoutingwillibrord.nl en kijk naar de juiste tijden voor jouw leeftijd.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top