Skip to content

Let me entertain you!

25 september 20142 minute read

Wassenaar – Ruim 400 lopers rennen op zondag 5 oktober door Wassenaar. Dat dit in het dorp niet onopgemerkt zal blijven staat nu al vast. Het wordt langs de route één groot feest, zodat de lopers met muziek en aanmoedigingen door die 15000 meter heen getrokken worden. De organisatie heeft al van diverse bewoners langs de route gehoord dat er muziek in de voortuin zal staan.

Uiteraard wordt dit van harte toegejuichd: “Hoe meer hoe beter” stelt voorzitter Bernard Menken. “We starten met een flinke disco, die voor de start de warming-up begeleidt.” vervolgt hij. “Op de rotonde bij de Langstraat staan de The Steamrollers, die diverse lekkere rocknummers spelen. Ook op de Prins van Wiedlaan pakken de bewoners uit. Er schijnt ook in het bos iets te gebeuren.” Nadat Burgemeester Hoekema om 15.15 het startschot heeft gelost rijdt hij met sponsoren en VIP’s naar tennisclub Oud Wassenaar om de lopers bij het halfway point vooruit te helpen. “Hierna hebben we vooral in De Kieviet nog wat gaten in ons muzieklint” stelt Bernard. “Daarom roep ik vooral deze bewoners op om die oude gitaar of sax van zolder te halen en te laten zien waarom ons dorp zo mooi is. Maar ook een Sonos speaker doet wonderen.”

Rond het Burchtplein gebeurt van alles en in de Langstraat staan The Steamrollers nog steeds te rocken. Diverse bedrijven in de Langstraat dragen hun steentje bij en terug op de parkeerplaats staat DJ Alain van Weezenbeek al weer klaar om de lopers over de streep te trekken. Op het finish-terrein heeft De Boeketterie een bloemstal staan en is volop ruimte om de lopers te feliciteren. Muziekmakers langs de route krijgen toegangskaarten voor de Afterparty, waar dit jaar de Pasadena Dream Band optreedt. “We claimen dat we het mooiste hardloopfeest van Zuid-Holland organiseren. Op 5 oktober zullen we zien of dat gelukt is.” besluit Bernard.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top