Skip to content

Vierde ‘Enjoy The Ride’ wederom succes voor P.V. Koningin Emma

29 september 20144 minute read

Wassenaar – Inmiddels begint het al bijna een traditie te worden: de ‘Enjoy The Ride’ die twee keer per jaar door Paardensport Vereniging Koningin Emma wordt georganiseerd. Ook afgelopen zaterdag 27 september 2014 konden ruiters uit alle windstreken genieten van al het moois dat Wassenaar en Scheveningen hen te bieden hebben.

Met ideale weersomstandigheden -wat lichte regen de dagen ervoor tegen het stof en een heerlijk zonnetje op de dag zelf- konden de bijna dertig deelnemers genieten van ons prachtige landschap d.m.v. een vooraf uitgezette duin- en strandrit. Vanwege de Tina-dag die dit keer tegelijk plaatsvond was het niet mogelijk om de route traditiegetrouw vanaf de Berkhei te laten starten. Daarom werd er dit keer uitgeweken naar het parkeerterrein van renbaan Duindigt. In alle vroegte werd het anders zo saaie parkeerterrein door enkele trouwe vrijwilligers omgetoverd tot start- en finishplaats, voorzien van alle luxe voor mens en dier. Voor de ruiters was er voor vertrek koffie met koek, voor de paarden water en hooi.

De route was deels gemarkeerd met vele tientallen gekleurde linten. Voor het stuk in de duinen, waar linten niet toegestaan zijn, kregen de ruiters een uitgebreide routebeschrijving met kaart mee. De route liep dit keer vanaf het parkeerterrein van renbaan Duindigt via de Waalsdorpervlakte naar het Zwarte Pad. Eenmaal daar aangekomen konden de paarden het strand op en heerlijk genieten van het prachtige brede strand en het heerlijke weer. Als extraatje stond er op het strand een fotograaf, zodat de deelnemers zich op deze prachtige dag konden laten vereeuwigen. De foto’s zullen op de website van de vereniging worden geplaatst (www.koningin-emma.nl). Na een tijd op het strand vertoefd te hebben vervolgde de route zich naar pannenkoekenboerderij Meijendel. Hier konden de paarden gestald worden en even genieten van hun welverdiende rust, terwijl hun berijders heerlijk aan de -bij de rit inbegrepen- pannenkoeken gingen. Hierna keerden de deelnemers weer terug naar de start/finish via dezelfde route. Ter afsluiting op het deelnemersveld fungeerden twee P.V. Koningin Emma-leden te paard -waaronder de voorzitter- als ‘bezempaarden’.

Hoewel het bestuur van PV Koningin Emma nog even getwijfeld had of deze route wel voldoende afwisseling te bieden zou hebben, waren de reacties van de deelnemers na afloop van de route lovend. Men had genoten tijdens de route en het strand bleek ook nu weer voor een ieder geweldig. Het grootste compliment voor de organisatie is dat veel deelnemers voor de tweede of derde maal meerijden. Blijkbaar is het het dus waard om voor terug te komen. Als het aan de vereniging ligt, gaan ze voorlopig nog wel door met het organiseren van deze ritten: “Het is prachtig om onze afwisselende omgeving te kunnen delen met ruiters uit heel Nederland. Bij mooie ruiterpaden denkt men vaak eerst aan de Veluwe of de Brabantse- of Drentse bossen. Echter, het strand is zoiets bijzonders om te paard te ervaren, dat gun je iedere ruiter. De stralende gezichten bij terugkomst spreken boekdelen: dan weet je waar je het allemaal voor doet. Er komt namelijk best wat kijken bij de organisatie van dit soort ritten en vrijwilligers zijn schaars.” aldus Ingrid Nagy, voorzitter van PV Koningin Emma.

Eenmaal teruggekeerd was het tijd om de paarden af te zadelen en te belonen voor hun harde werk. De organisatie had overal aan gedacht: de ton met water werd goed gebruikt en van het hooi werd heerlijk geknabbeld. Natuurlijk was er ook voor ieder paard een welverdiende appel. Onder het genot van een hapje en een drankje werden alle avonturen nog even gedeeld alvorens men weer huiswaarts zou gaan. En heel vaak klonk het: “Bedankt voor de organisatie, tot de volgende keer!” zodra de trailers vertrokken. “Het enthousiasme van de ruiters werkt aanstekelijk. We kijken uit naar de volgende editie, de vijfde alweer: op naar de lustrum-rit” aldus Ingrid Nagy.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top