Eerste verliespartij dit seizoen Blauw-Zwart

6 oktober 20143 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag leed Blauw-Zwart de eerste nederlaag van het seizoen. Na 2 gelijkspelen thuis en 2 uitoverwinningen was Haagse Hout veel te sterk voor de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie. Hoewel de Blauwen goed tegenstand boden, werd het toch 1-4 voor de bezoekers.

Met een gemiddelde leeftijd van 20,3 jaar trad Blauw-Zwart heeft veel ervarener Haagse Hout (gemiddelde leeftijd 28,2 jaar) tegemoet. Het was dus echt een strijd van de jongens tegen de mannen.

De bezoekers startten fel en drongen Blauw-Zwart direct in de verdediging. De eerste waarschuwing kwam al na 3 minuten toen de bal uit een Haagse corner keihard rakelings naast gekopt werd. Het verschil in ervaring tussen beide ploegen uitte zich in slimmere overtredingen, het beter bespelen van de scheidsrechter en bovenal een grotere fysieke inbreng in het voordeel van de bezoekers. Dat Haagse Hout meer routine meebracht werd duidelijk na een half uur spelen. Zowel keeper Mike Zonneveld als de Haagse spits probeerden de bal te bemachtigen. Hoewel de aanvaller dat duidelijk met een te hoog, gestekt been deed maakte hij na in botsing te zijn gekomen met Mike zoveel misbaar, dat de arbiter tot verbazing van alle Blauw-Zwarters de bal op de stip legde. Mike wist met een prachtige redding de penalty in eerste instantie te stoppen, maar in de rebound werd de bal alsnog hard in het doel geschoten: 0-1. Luttele minuten hierna bleek hoe snel het in het voetbal kan gaan. Na een mooie aanval van de Blauwen kwam Kim Theil een teentje te kort om de bal in het doel te glijden en uit de tegenaanval was het voor de gasten wel raak: 0-2.

In de tweede helft stroopte de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek brigade de mouwen extra op. De achterstand was niet onoverkomelijk en met werklust en talent kon er misschien nog een punt uit het vuur gesleept worden. Deze hoop duurde slechts 180 seconden, want uit de eerste corner na rust weren de Blauwen naar een hopeloze 0-3 achterstand gekopt. Na 10 minuten in de tweede helft was de wedstrijd definitief over nadat wederom een hoekschop van Haagse Hout via een kopbal in een doelpunt werd omgezet. Trainer Jos v.d. Helm probeerde met een aantal wissels wat nieuw elan in de ploeg te brengen. Dat lukte inderdaad en in de laatste 20 minuten was Blauw-Zwart de bovenliggende partij. Een harde pegel van Kim werd miraculeus door de keeper gestopt en schoten van Adrian Koziel en Guy van Vliet troffen net geen doel. Toch kwam de beloning in de vorm van en eretreffer. Na een prachtige aanval zette Guy de bal voor, waarna Bryan v.d. Barselaar het gaatje tussen de paal en de keeper vond: 1-4.

Samenvattend een harde, maar ook wel nuttige les voor Blauw-Zwart. Deze ervaring kunnen de spelers meenemen en sterker maken in het verloop van de competitie. Volgende week uit naar Boshuizen. We zijn benieuwd!