Blauw-Zwart mist te veel kansen

13 oktober 20142 minute read

Wassenaar – Op een nat maar goed bespeelbaar veld ging het elftal van UTS Abbink Verhuizingen en UTS Van dr Geest Logistiek prima van start. Nadat Kim Theil in de vierde minuut net naast schoot, was het de volgende aanval wèl raak. Uit een combinatie tussen Kim en Bryan van den Barselaar rondde de laatste keurig af: 0-1.

De meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten met de verwachting de Blauwen vandaag een hoge score te zien behalen. Wilbert Alkemade verving in het doel de geblesseerde Mike van Zonneveld en had vóór de thee een rustige middag. Met een aantal goede combinaties werd de tegenstander onder druk gezet, maar wat de onzen ook probeerden, de meeste kansen werden om zeep geholpen. Schoten en kopballen gingen over en naast of belandden tegen de keeper, die een paar keer het geluk aan zijn zijde had.

In de rust een pittige toespraak van trainer Jos van der Helm, maar helaas! Na een verkeerde terugspeelbal was het voor Boshuizen simpel 1 -1 te maken. De wedstrijd werd pittiger en veel overdreven geschreeuw bij lichte overtredingen kostte Jeroen Verhart 2 x geel en dus rood, terwijl ook Bryan van den Barselaar na een lichte overtreding direct rood kreeg van de scheidsrechter, die van de thuisclub alles door de vingers zag en de UTS Abbink Verhuizingen en UTS Van der Geest Logistiek-combinatie duidelijk benadeelde. Met veel tijdrekken en vervelende opmerkingen van de thuisclub werd het steeds moeilijker achterin om stand te houden. Na een paar uitstekende reddingen van onze keeper was het een paar minuten vóór tijd toch raak voor Boshuizen: 2-1

In een vrije variatie op “het onderste uit de kan” is het een ongeschreven voetbalwet; als jij de mooiste kansen mist krijg je de deksel op je neus.