Skip to content

Koen Slootweg rijdt Invitation cup 2015

30 oktober 20142 minute read

Wassenaar – In het weekend van 18/19 oktober werd de Invitation cup verreden in Heerenveen. Op de woensdag voorafgaand aan deze wedstrijd werd er een time trail verreden. Hierbij worden er verschillende ritten gereden op tijd. Als je deze goed rijdt krijg je een uitnodiging voor de Invitation cup.

Koen deed goede zaken en mocht bij de wedstrijd aan de start verschijnen. Zo kwamen de kopstukken van o.a. Hongarije, België, Italië, Engeland en Duitsland naar Heerenveen. Als eerste stond er een 1500m op het programma. Over deze afstand was Koen tevreden, bij de start kon hij als eerste de bocht in en gedurende de rit nog een paar mooie inhaalacties maken.

Na deze afstand kwam de 500m, nog steeds niet zijn sterkste afstand, al zit er wel progressie in. De eerste rit ging niet naar wens, dus dan alles geven in de tweede rit. De start ging goed, maar na een paar stappen tikte een Engelsman zijn schaats aan en vielen er een paar stukjes ijzer uit zijn schaats, wat verder schaatsen onmogelijk maakte. De dag werd afgesloten met een relay, bij de mannen 5 km oftewel 47 rondjes, dit zag er heel goed uit totdat in de eindfase een ploeggenoot viel en de kans op een plekje in de finale was verkeken. Op zondag kon Koen zich nog klaarmaken voor een 1000m. Hij ging voort varend van start en nam de koppositie, maar zijn tegenstanders waren iets sterker en kwam hij in de heat als laatste over de streep. Al met al vond hij het een leerzaam weekend,hij is nog niet op het niveau waar hij wil zijn, maar is goed op weg, aldus Koen. Meer weten over Koen, neem dan een kijkje op zijn website www.koenslootweg.nl mede mogelijk gemaakt door MCHL.nl Ook interesse in shorttrack gekregen kijk op ihcl.nl

Tags

Koen SlootwegShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top