Skip to content

Eerste en Tweede prijs Voltigevereniging Wassenaarse Manege

3 november 20143 minute read

Wassenaar – Team 2 van de voltigevereniging Wassenaarse Manege heeft bij de wedstrijd op zondag 2 november in Maren Kessel goed gepresteerd. Ze gingen naar huis met een eerste prijs.

Om 7.00u in de ochtend werden de paarden Uciando en Job ingeladen om op deze prachtige dag naar Maren Kessel af te reizen voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Het was een gezellige en ontspannen wedstrijd.

Voltige is een paardensport waarbij turnoefeningen getoond worden op een galopperend paard. Bij een wedstrijd worden altijd eerst een aantal verplichte oefeningen in galop gedaan. Met deze oefeningen moeten de voltigeurs laten zien dat ze de basisvaardigheden zoals de opsprong, vrije zit en de vlag beheersen. De oefeningen moeten zodanig uitgevoerd worden dat het paard er geen last van heeft. Een goede conditie en techniek is daarbij onontbeerlijk. Na de verplichte oefeningen wordt de vrije kür getoond. Hierbij laat een team een combinatie van zelfverzonnen oefeningen zien. Ze mogen dan ook met twee personen tegelijk op het paard om hun oefeningen uit te voeren. De teamleden moeten daarbij goed op elkaar ingespeeld zijn. Deze kür wordt door de juryleden beoordeeld op moeilijkheidsgraad, originaliteit, vloeiende uitvoering en uitstraling van het team en het paard.

De voltigeurs Yara, Kalina, Ilse en Danique starten in de E-klasse op het paard Job. Job was bij het begin van de verplichte oefeningen wat zenuwachtig en onrustig. Dat is iets waar de voltigeurs rekening mee moeten houden. Een paard is tenslotte geen machine. Door hier flexibel op in te spelen lukte het iedereen om toch de oefeningen te tonen. De kür zag er erg netjes uit. Omdat je als team zelf de kür mag samenstellen kun je voor elke voltigeur oefeningen uitzoeken die passen bij het individuele niveau en waarbij ieder zijn sterkste kant kan laten zien. De oefeningen liepen mooi in elkaar over, en vormden één geheel. Voor de uitvoering van de kür gaf de jury een mooie zes.

Naast het E-team heeft ook solo voltigeur Heleen meegedaan aan deze wedstrijd. Zij startte op het paard Uciando. Heleen komt uit in de C-klasse. Ze liet vooral een nette kür zien. Voor de uitvoering hiervan kreeg ze zelfs een 7,5. Dit leverde haar een tweede prijs op.

Zelf een keer meedoen kan ook. Op woensdag 5 november is er van 17.00-18.00u een open les voor kinderen vanaf een jaar of 7. Voor meer informatie of voor het afspreken van een proefles kunt u bellen met 070-5115011 of kijken op de website www.wassenaarsemanege.nl

Tags

VoltigeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top