Olympia’72 beleefde een roerig weekend

24 november 20144 minute read

Wassenaar – Het weekend begon voor de handballers/sters van Olympia’72 met een wedstrijd op zaterdag voor de E-jeugd. De jongste kinderen moesten naar Olivio uit Pijnacker, nadat ze vorige week de meerderen moesten erkennen in Foreholte uit Voorhout waren ze nu gebrand op een beter resultaat. Na een ruststand van 2-5 in het voordeel van Olympia’72 werd de wedstrijd gewonnen met 5-8. Dit mede door het goede teamwerk en 4 strepen van doelpunten van Jamie, en goed keeperswerk van beide keepers.

Eigenlijk waren de kinderen al wat zenuwachtig voor wat de avond ging brengen, de jeugdcommissie had een B-feestavond georganiseerd voor alle jeugdleden van Olympia’72 en alle broertjes en zusjes. De B- stond voor de kleding die je moest dragen b.v. Bakker / boer etc…

Zie foto………..

Nadat de outfits waren getoond en beoordeelt ging een ieder voldaan en vermoeid naar bed.

Zondags waren er de volgende wedstrijden voor anderen teams. Om 10.00 uur moesten de Dames 2 vertrekken naar Saturnus in leiden. Ook voor deze Dames was het laat geworden, maar dit weerhield zeer niet van om vol voor de winst te gaan. Ruststand 6 -12 en de einduitslag 12-21 in het voordeel van de dames uit wassenaar. Het team blijft dan ook meedoen voor de bovenste plaats. Heb je handbal ervaring of durf je het aan om kennis te maken met de dynamische sport handbal kom gerust een langs op de training of doe gewoon een keer mee, we trainen op de dinsdagavond van 20.00-21.00 uur in de sporthal de “Schulpwei”

Ook De meisjes C-jeugd moesten al vroeg op pad, deze meiden hebben het moeilijk omdat ze eerste jaar C-jeugd zijn en ze nog wel enkele sportieve meiden kunnen gebruiken. Deze keer moesten ze afreizen naar Stompwijk, de eerste helft konden ze het goed bijlopen en de ruststand was dan ook 10-5 in het voordeel van de meisjes uit Stompwijk. De tweede helft was zwaar voor de Olympianen, conditioneel konden ze het niet meer opbrengen om weerstand te bieden en de einduitslag was dan ook 20-7 in het voordeel voor Stompwijk. Toch wordt er hard gewerkt op de trainingen en zijn de leiders en trainer er van overtuigd dat het als we zo door gaan de resultaten er gaan komen, ben +/- 13 t/m 15 jaar kom eens mee trainen en durf het aan om deze snelle sport te beoefenen. We trainen op de dinsdagavond van 18.00- 19.00 uur in de sporthal de “Schulpwei” en gaan onder begeleiding van de trainer nol en Angelique ook nog op de donderdag trainen. “Doen hoor “

De laatste wedstrijd waren de heren senioren die moesten naar het altijd lastige DIOS uit Denhoorn, Om mee te blijven doen voor het kampioenschap moest er ook hier gewonnen worden. De heren waren gewaarschuwd en dit resulteerde al snel in een voorsprong van 5-1 door snel spel en een goede omschakeling van goed verdedigen en knap keeperswerk en het gooien van een snelle break die goed en scherp werden afgesloten. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 16-10 voorsprong voor de Wassenaarse heren.

Door zieken en al een snelle blessure waren de wissels van de heren beperkt en werd het de tweede helft een slijtage slag, dus ging het tempo iets omlaag en moesten ze zuiniger met de krachten omgaan. Door de ervaring en de goede afstand schoten van Johan werd de voorsprong geleidelijk uitgebouwd. Ook Jesse was steeds goed mee en pakte regelmatig zijn doelpuntje mee in rebound of werd goed aangespeeld door teamgenoten. Het hoogtepunt uit de wedstrijd was toch de actie van Kees die de keeper in een weergaloze actie lopte en zo de eindstand op 31-20 in het voordeel van de heren van Olympia’72 bracht.