Tien man halen het beste uit zichzelf

1 december 20142 minute read

Wassenaar – Zelden begon een wedstrijd zo enerverend als afgelopen zaterdag. Al na acht minuten werd onze spits Adrien Koziel in het strafschopgebied onderuit gehaald en mocht hij zelf aanleggen voor de strafschop. Helaas ging de bal via de paal naast! Het elftal moest zich even herpakken en kreeg het moeilijk toen Tom v.d. IJssel de spits van Leiden onderuit haalde en direct rood kreeg, en dat terwijl bij “onze” strafschop een kaart achterwege bleef.

De vrije trap die volgde werd prima verwerkt door onze keeper Mike van Zonneveld, die een aantal goede reddingen op zijn naam schreef. De tien van UTS Abbink Verhuizingen & UTS Van der Geest Logistiek stroopten de mouwen extra op en zowaar scoorde Blauw-Zwart 0-1 toen Kim Theil een vrije trap keurig in de hoek plaatste en de keeper verschalkte. Blauw-Zwart mocht niet klagen met twee keer een bal op de lat en het nodige keepersgeluk. De tien Blauwen speelden met durf en na een schitterende aktie maakte aanvoerder Guy van Vliet zelfs 0-2.

Was de eertste helft zeer rommelig, na de rust speelde het team van UTS Abbink Verhuizingen & UTS Van der Geest Logistiek een prima partij en maakte Stuart Hooimans heel brutaal 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. Kim Theil dacht hier echter anders over en maakte een schitterende 0-4, terwijl invaller Piet Zweegers nog met een keiharde pegel de paal raakte nadat hij Dario Ditmar was komen vervangen. Stuart werd vervangen door nog zo’n jongeling, Farid Chikhi en de licht geblesseerde Nick Laponder werd door trainer Jos van der Helm vervangen door Lars Leget. De Blauwen gaven niets meer weg en de meegekomen supporters trakteerden de spelers op een dikverdiend applaus,

Zaterdag a.s. thuis tegen Football Factory uit Leiden. Met dezelfde insteling moeten de punten in Wassenaar blijven.