Thuiswedstrijden bij Badmintonclub Wassenaar

8 december 20142 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 6 december 2014 speelden de vijf teams van Badmintonclub Wassenaar, gesponsord door Florein Zorg en Wassenaarders.nl, de laatste thuiswedstrijd van 2014. Het seizoen is nu over de helft, wat iedere wedstrijd extra spannend maakt. Team één speelt dit weekend gelijkspel. Team twee maakt een mooie overwinning van 5-3 tegen de club uit Voorburg. Team 3 verliest nipt met 3-5 en team 5 wint met 6-2.

Team vier is, op de geblesseerde Stephanie Burgmeijer na, voor het eerst compleet dit seizoen. Beide dubbels hadden niet zo heel veel in te brengen tegen de sterke DKC koppels, de mannen (Kylian Moy en John Spring in ’t Veld) verloren in twee sets 16-21 en 11-21, de vrouwen (Melissa van Deursen en Carola Mooijman) deden het iets beter en wisten nog wel de tweede set te winnen met 21-15. De eerste en de derde set werden verloren met 21-15 en 21-17.

Tijd voor de enkelspelen, Kylian beet het spits af en hoe! Spannende sets, hints en tips en een uiteindelijke 3-sets overwinning met 19-21, 21-16 en 21-14. Prima gedaan Kylian. Carola was nét aan niet opgewassen tegen haar veel jongere tegenstandster en verloor in drie sets: 14-21, 21-11 en 15-21. Sven van Kuyen mocht eindelijk de baan op. In de eerste helaas 7-21. De tweede set ging veel beter en een derde set zat er zeker in. De tegenstander wilde niet meewerken aan dat scenario, het werd 17-21. De tweede damesenkel van Melissa werd een administratieve overwinning voor Melissa. Haar opponente had zich in de damesdubbel ‘verslagen’ en spaarde zich liever voor de mix. Met een 2-4 achterstand was een overwinning in ieder geval niet meer mogelijk, alle hoop op gelijkspel nu. De eerste mix van Carola en John liep zeer voorspoedig, een 2-sets overwinning met 21-14 en 21-16. De mix van Melissa en Sven ging in drie sets helaas aan BCW voorbij.