Derby sv Wassenaar – Blauw-Zwart eindigt in gelijkspel

22 december 20144 minute read

Wassenaar – Zeker zo’n 150 Blauw-Zwart supporters volgden de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie richting Kerkehout. Samen met de sv Wassenaar supporters zorgde dat voor een volle tribune. Sfeer was prima en gezellig, oude banden werden hier en daar weer aangehaald.

Blauw-Zwart, onder leiding van scheidsrechter de heer Klomp, schoot met de zeer straffe wind in de rug voortvarend uit de startblokken, hetgeen snel wat kansen opleverde voor Stuart Hooymans en Guy van Vliet. Je kon al snel merken dat beide partijen moeite hadden met die wind, waardoor de bal regelmatig ergens uitkwam wat niet direct de bedoeling was. sv Wassenaar had haar huiswerk goed gedaan en trachtte Blauw-Zwart al in een vroeg stadium in de opbouw te storen. sv Wassenaar kent een aantal zeer handige voetballers die de combinaties soms wat te ver doorvoeren. De wedstrijd speelde zich eigenlijk veelal af op het middenveld, met een klein aantal gevaarlijk momenten voor de doelen, waar beide keepers adequaat op reageerden.

Een aantal Blauw-Zwart spelers zat duidelijk niet in de wedstrijd en of dat nu lag aan de weersgesteldheid of onderschatting van de tegenstander was niet duidelijk. Scheidsrechter Klomp hield de kaarten lang op zak, terwijl er toch wel gelegenheden zich voordeden waar een kaart op zijn plaats zou zijn geweest. Inmiddels had svWassenaar al 2 spelers gewisseld: Ali Sarikaya eruit voor Shadonny Encamacion Morillo en Melik Kara eruit voor Cemal Gunay. Op slag van rust werd een diepe bal in het strafschop gebied van Wassenaar gespeeld die de keeper, in zijn 5 meter gebied, klemvast aan de borst drukte waarbij Bryan van den Barselaar van Blauw-Zwart inlopend geraakt werd door het opzettelijk uitgestoken been van de keeper. Volkomen onnodig, waar hij dan ook geel voor kreeg. Tja wat nu, Penalty? Indirecte vrije trap voor Blauw-Zwart op zo’n 2 meter van het doel? Niets van dat alles. De scheids floot af voor rust, menigeen op het veld en op de tribune in verwarring achterlatend. Rusttand 0-0 met een sterker sv Wassenaar.

Na de thee startte Blauw-Zwart ongewijzigd en leek zich hervonden te hebben. Men vond elkander beter tegen wind in. Stuart Hooijmans kreeg een prachtige mogelijkheid om zijn vrijetrap kunsten te vertonen vanaf rand 16 meter, maar miste jammerlijk. Het spel golfde op en neer maar geen van beiden teams was echt gevaarlijk. Tot de 75e minuut toen sv Wassenaar spits Enis Korkmaz een voorzet simpel intikte: 1-0! Het werd angstwekkend stil op de tribune. De supporters vroegen zich hardop af wanneer de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek nu eens wat meer aanvallende aspiraties zou laten zien, zoals in voorgaande wedstrijden.

Trainer Jos van der Helm wisselde Farik Chikhi voor Rick Hoogenboom, die na lang blessureleed weer zijn intrede deed in de hoofdmacht. Hij bracht gelijk wat meer vaart in de voorhoede. Inmiddels gebruikte sv Wassenaar trainer Dinesh Manniesing zijn laatste wissel, Hassan Rezai erin voor Abdul Sakhizada.

In de 84e minuut liep de keeper van sv Wassenaar, met de bal nog in zijn handen, struikelend over de 16 meter lijn van het strafschopgebied. De scheidsrechter reageerde adequaat door te fluiten voor hands met daarbij geel voor de keeper. Die had al zo’n kaart, dus hij mocht met rood van het veldt. Aangezien al de wissels door sv Wassenaar al waren gebruikt, moest een veldspeler de keeperstrui aantrekken. De vrije trap die volgde, genomen door Piet Zeegers, werd wel gekeerd door de gelegenheidskeeper, maar viel voor de voeten van de gretige Bryan van de Barselaar die 1-1 aantekende.

Luttele minuten later floot de heer Klomp af. Een terechte uitslag voor beide ploegen na een middelmatige wedstrijd zonder veel hoogtepunten. Het venijn zat hem in 2 staarten, einde eerste en einde tweede helft.

De winterstop is nu aangebroken dus wens ik een ieder zeer prettige feestdagen en een gezond en sportief 2015 toe!