Wederopstanding teams Wassenaarse Volleybal Vereniging

29 januari 20152 minute read

Wassenaar – Het Mix 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde vorige week uit tegen VCS 2. WVV Mix 1 had haar laatste wedstrijd kansloos verloren van Utopia. Maar zie hier er stond opeens een “ander” team in het veld. Weliswaar stond het in set 1 met 16-10 achter. Maar met inspanning van alle krachten werd deze achterstand te niet gedaan. In wielerkringen heet dat “d’r op en d’r over” en zo ging het ook. Met 23-25 sleepten de WVV Mixers de set binnen. En VCS was zo uit haar doen door deze dreun, dat de rest wedstrijd voor WVV een makkie was. Met 15-25, 12-25 en 11-25 werd een 0-4 overwinning geboekt.

Het WVV mix 2 team zorgde voor een sensatie door Merenwijk in Leiden uit een vrijwel onmogelijke positie alsnog met een 1-3 overwinning huiswaarts te keren. Aanvoerder Jan Rijskamp, zelf net terug van een behoorlijke kuitblessure, is dan ook reuze trots op zijn medespelers. Vooral omdat na een faliekant misgelopen eerste set waar bijna alles mis ging wat mis kon gaan, een 25-12 verlies opleverde. En in set 2 leek het aanvankelijk dezelfde kant op te gaan, 17-8 achter. Vanuit deze normaal gesproken hopeloze stand nam WVV een time out. De WVV-ers werden daarin gewezen op hun eigen kunnen en warempel dat hielp. In een ongekende inhaalrace kwam 20-17 op het scorebord. Merenwijk vluchtte in een time out maar dat hielp niet meer. WVV stoomde door naar 20-20 en 23-25 winst. Ondanks het luid aanmoedigen van een inmiddels talrijke Merenwijk aanhang bleef WVV rustig en in de daarop volgende sets was het al WVV wat de klok sloeg. Spelverdeelster Jeanne Taal eiste de ballen op en bracht de aanvallers prima in stelling. Nadat vervolgens een paar smashes van Merenwijk door WVV krachtig werden geblokkeerd was het feit beslecht. 18-25 en 14-25. Ook voor dit team een prachtige 1-3 overwinning. Ga zo door WVVers.

Wil je ook volleyballen en lekker bewegen en sporten? Kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. De eerste vier trainingen zijn gratis.