Skip to content

Roparunteam éénxfflopen op weg naar Parijs.

5 februari 20153 minute read

Wassenaar – Het Wassenaarse Roparunteam éénxfflopen is op weg naar Parijs. Team 173 doet namelijk mee aan de Roparun 2015, een estafetteloop van meer dan 500 km van Parijs naar Rotterdam. Het doel van deze Roparun is om met deze sportieve prestatie geld bijeen te brengen om de kwaliteit van kankerpatiënten te verbeteren.

Op weg naar Parijs is het team 173 druk bezig gelden in te zamelen voor dit goede doel. U hebt in de vorige weken kunnen lezen dat er op vrijdag 30 januari 2015 een Sponsor Diner zou worden gehouden. Dit Sponsor Diner is een groot succes geworden. Een groot aantal aanwezigen bezocht deze avond met muzikale begeleiding van de coverband Replay. Het overheerlijke eten, bereid door Bert Donnars en zijn staf en een prima bediening, zorgde mede voor een aangename sfeer. Tussen de gangen door werd een veiling gehouden. Veilingmeester Rob wist de goederen goed aan de man te brengen aan een goedgeefs publiek. Er was ook een tombola met heel veel prijzen.
Aan het einde van de avond werd de opbrengst bekend gemaakt. Een totaal verrast team eenxfflopen mocht in de persoon van teamlid André Akerboom € 8450,50 in ontvangst nemen. (Zie foto) Voorwaar een grandioos resultaat.

Op weg naar Parijs heeft het team éénxfflopen ook de eerste grote oefening gehouden. Het complete team was bij captain Siebe Offereins verzameld waar de cateraardames Jolanda, Suzan en Laurie al hadden gezorgd voor broodjes, koeken en koffie/thee zodat er op een goede basis van start kon worden gegaan. Er werd rond 16 uur in twee groepen gestart. Elke groep heeft vier lopers/sters en vier fietsers/sters. Een loper/ster loopt, voor en achter begeleidt door een fietser/ster, twee kilometer en wordt daarna afgelost door de volgende loper/ster. De afgeloste loper/ster neemt plaatst in de volgauto tot aan de volgende loopbeurt. De lopers/sters en fietsers/sters zijn herkenbaar aan vesten met knipperende lampjes die een rood licht uitstralen. Er was verder onderweg naast de volgauto’s begeleiding van een auto met de cateraardames, een auto met de teamfotograaf en van een auto met twee fysiotherapeuten.
Er werd doorgelopen tot ongeveer 21 uur om ook in het donker te kunnen oefenen. Tijdens de Roparun wordt er namelijk dag en nacht doorgelopen. Na zes uur te hebben geoefend smaakte de soep en broodjes uitstekend. Voldaan over deze geslaagde oefening toog iedereen weer huiswaarts. De volgende oefening is eind februari.

De weg naar Parijs wordt o.a. vervolgd met het werven van sponsoren en de verkoop van loten. Dus schroom niet om het team éénxfflopen te steunen met uw bijdrage.

Want bedenk dat het motto van deze Roparun is ” Een leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd.”
Hartelijk dank voor uw steun en bijdrage.

Nadere info over het team éénxfflopen bij Bert Donnars, tel. 06-38747415 en Jolanda van Vliet tel. 06-6491585 (beiden na 18 uur s.v.p.) en op www.éénxfflopen.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top