Verdiende en ruime zege Blauw-Zwart met nare bijsmaak

2 maart 20152 minute read

Wassenaar – Het positiefste feit van de wedstrijd Blauw-Zwart – Boshuizen is de uiteindelijk toch zeer afgetekende 5-1 overwinning. Wat zich afgelopen zaterdagmiddag daarvóór afspeelde op het sportpark De Schulpwei kan het beste worden samengevat als: rommelig, onhandig, weinig doortastend van Blauw-Zwart-zijde en van Boshuizen-zijde een Oscarwaardige toneelvoorstelling (kermend en gillend ter aarde stortende spelers, afgewisseld met zo nu en dan een leuke balbehandeling). En dat onder leiding van een arbiter van dienst die lang niet alles zag, doch zeer kwistig met gele en rode kaarten rondzwaaide.

Het Blauw-Zwarte elftal van hoofdsponsor UTS van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek dacht waarschijnlijk een vrij gemakkelijke middag te krijgen tegen het lager geklasseerde Boshuizen uit Leiden. Al in de vijfde minuut kopte Adrian Koziel op de lat van de tegenstander. In de 15e minuut scoorde deze spits echter wel de 1-0. Maar door riskant verdedigen liet Blauw-Zwart in de 25e minuut de Leidenaars via een strafschop terugkomen tot 1-1.

Maar Stuart Hooymans strafte in de 43e wedstrijdminuut een verdedigingsfout van Boshuizen af: 2-1. De emoties laaiden onverwacht hoog op en de rapen waren gaar! Het kaartenfestival bereikte prompt een nare apotheose. Omdat de keeper van Boshuizen vond dat Stuart had moeten stoppen met voetballen na alweer een kermende Leidse zwaan ontstond er een woordenwisseling tussen de Blauw-Zwarter en de Leidse keeper. Heel erg jammer was dat de scheidsrechter van dienst alleen hoorde wat Stuart riep (op aangeven van de keeper) en niet welke woorden diezelfde keeper eerder had gebruikt. Stuart Hooymans kon met het tweede geel vertrekken en de terecht voor zijn spelers in de bres springende Blauw-Zwart-trainer Jos van der Helm mocht ook inrukken. De scheids maakte daarna supersnel een einde aan de eerste helft.

De vele kaarten die (vooral aan Boshuizenkant) nog volgden in de tweede helft, die een stuk rustiger verliep, konden niet verhullen dat Blauw-Zwart, na even wat gas teruggenomen te hebben, het krachtsverschil zat was en met tien man (!) in de 80e speelminuut (Koziel: 3-1), de 81e minuut (Kim Theil: 4-1) en de 8e minuut opnieuw Koziel (5-1) scoorde.

Natuurlijk was het een ruim verdiende overwinning van de UTS Vander Geest Verhuizingen brigade. Maar wel eentje met een nare bijsmaak!