Skip to content

B.C. Wassenaar geeft badmintonclinic aan Herenwegschool

18 maart 20152 minute read

Wassenaar – Dinsdag 17 maart is Badmintonclub Wassenaar op bezoek geweest bij de Herenwegschool om een clinic te verzorgen voor de groepen 7 en 8. Direct na het begin waren de kinderen heel enthousiast. Gestart werd met een racketrace om de kinderen warm te laten worden, dit was een groot succes! De kinderen wilden dit maar blijven doen, maar dit kon niet vanwege de beperkte tijd die wij hadden.

Daarna lieten we ze echt kennis maken met badminton door middel van drie aangevers, dit waren Peter Akerboom, Sabine Roelandse en Maarten Konings. Zij zagen dat er zeker wat talentjes bij zaten. Bij de een ging dit wat minder dan bij de ander maar dit mocht de pret niet drukken.

Om het leuk af te sluiten lieten we de leerlingen met racket en ballon tegen elkaar racen door met de racket de ballon naar de overkant te slaan en weer terug. De kinderen die aan deze clinic mee deden toonden zeker veel inzet en als beloning kregen ze allemaal een boekenlegger waarmee ze gratis een beperkte periode kunnen badmintonnen op de zaterdagochtend tijdens de training die vanaf 9 uur begint.

Omdat de gymzaal van de Herenwegschool niet al te groot was konden we niet al te veel doen maar doordat we een groot aantal ideeën hadden konden we een aantal oefeningen aanpassen. Al met al was het een geslaagde clinic en willen wij dit als vereniging zeker vaker doen. We kunnen dan kinderen kennis laten maken met de sport en ze motiveren om te gaan sporten.

Graag willen wij de Herenwegschool en gymleraar Remco van der Kroft bedanken omdat wij dankzij hen deze clinic mochten doen. Hopelijk gaat dit vaker gebeuren.

Tags

BadmintonWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top