Skip to content

WZK Heren 1 en Dames 1 waterpolo op dreef

23 maart 20153 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag moesten de heren van WZK naar Amsterdam om daar tegen de Dolfijn te spelen. Een lastige klus in doorgaans stevige duels.

In de eerste periode ging de stand redelijk gelijk op, WZK kwam op 2-3 voorsprong, Patrick van Eijk maakte alle 3 de wassenaarse doelpunten! In de tweede periode nam WZK echter gemakkelijk afstand, man meers werden net als in de eerste periode goed benut, Roderic Vonk, Toon de Groot, Remon de Jong en Menno de Jong scoorde voor de bezoekers, de amsterdammers konden daar slechts 1 doelpunt tegenover stellen, 3-7. In de 3e periode weer veel uitsluitingen, echter een iets minder scherp WZK, maar door Patrick ging de laatste periode met 3-8 beginnen. Na een doelpunt van de thuisploeg, zorgden Remon en 2x Fabian van den Berg voor een mooie 4-11 overwinning!

Heren 2
WZK Heren 2 moest naar Eindhoven om te kijken of daar wellicht wat punten te behalen waren. Thuis werd in een tumulteuze wedstrijd nog gewonnen van de veel hoger staande ploeg PSV. WZK begon sterk, keeper Peter van Leeuwen stopte een strafworp en WZK kwam voor, na de 1-1 zelfs tot 1-4. Mark Groeneveld, Sebastiaan van Veen, Thom de Jong en invaller Peter Gerse! PSV kwam terug tot 3-4, maar Thom bracht WZK weer ruimer aan de leiding. In de 3e periode een UMV vor PSV, maar ondanks dat wist PSV de wedstrijd toch naar zich toe te trekken, Peter van Leeuwen wist door wederom een strafworp te stoppen heren 2 in de race te houden, maar de wassenaarders scoorden zelf niet meer en PSV wel, helaas 7-5 nederlaag. Wederom had er meer ingezeten, spanning onderin, maar met deze resultaat moet het vertrouwen er zijn, wederom te handhaven!

Dames 1
Dames 1 speelde zondag in Rijkswijk tegen De Vliet. Het ging in de eerste periode gelijk op. De dames kregen aan het eind van de periode een man meer en door een mooie bal van Anouk Noordervliet op Inge Conradi, wist Inge te scoren, 2-2. Vanaf periode 2 nam WZK het heft in eigen handen. Het was keeper Annika den Dulk die met mooie afstandsworpen de bal goed voor de vrijgekomen vrouw kreeg die dan wist te scoren. Het waren o.a. Denise van Houten en Julia vd Graaf die het goal wisten te vinden. De Vliet wist nog wel een beetje terug te komen, maar de dames van WZK namen de winst mee terug naar Wassenaar, 4-11.

De mini’s
De mini’s van WZK hebben zo nu en dan een toernooitje. Dit keer was dat in De Fluit in Leidschendam. Een hele leerzame en leuke middag. Wat een leuk team! Wil je ook een keer meetrainen? Kijk dan voor onze trainingstijden op www.wzk-waterpolo.nl.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top