Skip to content

WZK Waterpolo Jongens A bereikt bekerfinale!

30 maart 20152 minute read

Wassenaar – JA 1 van WZK heeft vrijdagavond de bekerfinale gehaald. Een zwaarbevochten overwinning voor WZK JA1 met 9-7 in de halve finale tegen Niemo-de Vliet JA1 in Nieuwerkerk aan de IJssel was voldoende.

Het eerste partje nam WZK met 4-1 de leiding. Twee fraaie knallen van Jelmer Constandse en doelpunten van Victor Verboog en Joop Sassen zorgden voor een vliegende start. In het tweede partje maakte Jason Everard het enige doelpunt voor WZK. Met 5-2 op het scorebord halverwege leek er nog niets aan de hand voor het team van coach Ronald Everard. In het slotakkoord van de wedstrijd kwam Niemo terug tot 7-7. Joop Sassen maakte voor WZK in deze fase van de wedstrijd met vier doelpunten het verschil. Daarmee was de finale een zekerheid. In het team spelen ook Luuk van Veen, Bart van de Velde en debutant Tim Spiegeler, alle drie van JB1 mee. Ook de vaste krachten Rein Goedhart, Boyd Voet, Joshua Knijnenburg en Robin Stoute hebben met hun inzet en polopassie gezorgd voor deze topprestatie van JA 1 van WZK. Voor de wedstrijd hebben de mannen een overheerlijk sportmaal genuttigd bij Carl Groeneveld’s Grilled bij Me Gusta. Het was genieten geblazen voor WZK: een volle tribune met fans uit Wassenaar, verrukkelijk samen gegeten en een topprestatie!

Afgelopen zaterdag ontvingen de mannen van JA1 WZC uit Zoetermeer voor de competitie. Ook deze wedstijd werd gewonnen. Dit keer met 7-6. De periodestanden van 2-1, 2-1, 3-3 en 0-1 laten zien dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Het resultaat telt en een positie in de middenmoot is voor de Wassenaarse bekerfinalist zeker dit seizoen nog mogelijk. Doelpuntenmakers waren zaterdagavond: Boyd Voet, Thomas van de Velde en goalgetter Joop Sassen. WZK Heren 1 speelde tegen WZC uit Zoetermeer. Duidelijk was dat WZK deze pot onderschatte, de hele wedstrijd ging het gelijk op. Patrick van Eijk wist in de laatste seconde uit een man meer de wedstrijd te beslissen in het voordeel van WZK, 7-6. Toon de Groot (3x), Michel van der Kroft, Fabian van den Berg, Menno de Jong en Patrick van
Eijk waren de doelpuntenmakers.

Dames 1 zit ook in een flow. Ook deze zaterdag werd er weer gewonnen. Het begon wat moeizaam, maar na periode 1 stonden de dames met 2-0 voor. Invalster Ingeborg Efdée speelde een goede wedstrijd. Het waren Ivon Hensen, Silvia Remmerswaal en Shirley Houtman die met hun doelpunten de winst bezorgde voor Dames 1.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top