Eenvoudige overwinning Blauw-Zwart

6 april 20153 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart heeft zich gerevancheerd voor het verlies verleden week tegen Hazerswoudse Boys. Slachtoffer was Warmunda, dat met een kansloze 2-0 nederlaag terug naar Warmond werd gestuurd.

De UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie begon voortvarend aan de wedstrijd. Direct werden de stellingen van Warmunda onder vuur genomen en dat resulteerde na 6 minuten al in de openingstreffer. Een schitterende aanval en dito voorzet vanaf links werd door Adrian Koziel op waarde geschat en met een simpele kopbal verschalkte hij Warmunda doelman Van Dam: 1-0.

De Blauwen roken bloed en wilden de klus snel afmaken. Dat ging echter niet zo makkelijk, want de Warmondse sluitpost ontpopte zich tot een lastpost, die alle pogingen van de thuisploeg onschadelijk wist te maken. Diverse malen was hij in één tegen één situaties de baas over de Wassenaarse aanvallers. Met name tussen de 25e en 30e minuut dreef hij Blauw-Zwart tot wanhoop door driemaal een treffer te voorkomen. Na 40 minuten leek de 2-0 toch te vallen, maar de doelman bleek over een uitschuifbaar been te beschikken, dus wederom ging het feestje niet door. De ruststand brak derhalve met 1-0 aan.

Direct na de pauze kregen de bezoekers hun eerste, en na later bleek ook enige, kans. Blauw-Zwart keeper Van Zonneveld moest al zijn klasse uit de kast halen om een doelpunt na een hard schot uit de tweede lijn te voorkomen, en dat deed hij met verve.

Na deze Warmondse aanval namen de Blauwen het heft weer in handen, maar vonden steeds weer de dekselse keeper Van Dam op hun weg, Na een klein half uurtje was hij echter toch kansloos toen Piet Zweegers na een flitsende combinatie door het hart van de Warmunda verdediging oog in oog met hem kwam te staan en de door Hooymans Van der Meer B.V. geschonken bal in het doel schoot.

Vlak na dit doelpunt wisselde trainer Van der helm drie spelers in één keer: Nick Laponder, Kim Theil en Tom van den IJssel verlieten het veld en voor hun plaats kwamen Danny Kroon, Mike van den Berg en Rick Hoogenboom binnen de lijnen. Dit gaf geen verandering in het spelbeeld te zien. De UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abink Logistiek formatie bleef de betere ploeg, maar meer doelpunten vielen er niet.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper Lugdunum op het programma. De Leidenaren verpletterden af gelopen zaterdag Oosterheem met 17-0. Blauw-Zwart is dus gewaarschuwd.