Skip to content

Tri-team loper actief op de “Zestig van Texel”

10 april 20152 minute read

Wassenaar – Voor de derde keer liep Pieter den Edel lid van het Wassenaarse Tri-team op 6 April de “Zestig van Texel”. Deze Ultraloop wordt om de twee jaar gehouden op tweede paasdag op het eiland Texel en is een begrip onder ultralopers, het wordt ook wel de hoogmis van het ultralopen genoemd.

De loop is een initiatief van Jan Knippenberg dit was en is nog steeds een voorbeeld voor heel veel ultralopers. Normaal is het Tri-team met minimaal een estafette team aanwezig en zijn er twee, in het verleden ook drie ultra’s, maar dit jaar was alleen Pieter den Edel aanwezig, in het verleden heeft Guus van Veen hier een keer de 120 kilometer gelopen. Er waren ook twee teams van “Run For Rio” als estafettelopers, die lopen ieder 15 kilometer.

De start was om 10:35. Al snel was duidelijk dat het weer een stevige loop ging worden, na 5 km asfalt ga je het strand op om er na 13 km via de duinen weer af te gaan en dan de bossen door en dan weer 5 km strand. Alles met wind tegen en een beetje regen. Na een kilometer of 30 bij de Vuurtoren in de Cocksdorp is het punt dat je zuidwaarts loopt en daar knapte het weer ook op, een klein zonnetje,Pieter nadert het marathon punt in 4 uur, nu nog 18 kilometer met een paar keer dijk op en dijk af.
Je loopt van dorp naar dorp en door het mooie landschap van het eiland heerlijk genieten dus.

Na 50 km in 4.45 uur koerst Pieter af op een dik PR die dateert van 2013 (6.22 uur). Zoals het al bij een marathon gaat, de man met de hamer ligt altijd op de loer, maar als trouw lid en assistent trainer van het Tri-team bagage genoeg. Na een flink stuk vals plat komt de finish in zicht en na het inhalen van nog wat uitgebluste lopers komt Pieter in 5.41 uur over de finish, een verbetering van 40 minuten ten opzichte van 2013. Dit mede te danken aan de gerichte en goede training van het Tri-team.

Bij het Tri-team kun je trainingen volgen op dinsdag en donderdag, lijkt het je wat om onder begeleiding te gaan hardlopen, kom een keer een kijkje nemen. Er zijn verschillende groepen, voor zowel beginners als gevorderden.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top